Bijgewerkt: 24 januari 2021

122.000 jongeren aan het werk helpen centraal tijdens WerkWeek

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
08-09-2014

Van 18 tot en met 25 september 2014 vindt de WerkWeek plaats, een initiatief van de ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk. In het hele land organiseren gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale initiatiefnemers, alsook jongeren zelf activiteiten om de kansen van jongeren op werk te vergroten. Minister Lodewijk Asscher (SZW), minister Jet Bussemaker (OCW) en Mirjam Sterk geven het startschot voor de WerkWeek en bezoeken verschillende evenementen.

Foto Amstelveen
(Foto Dirk Hol / Wikipedia - 2011)

drs. Mirjam Sterk (CDA) was van 23 mei 2002 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid en sinds april 2013 is zij ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid


122.000 jongeren zijn werkloos

De jeugdwerkloosheid in Nederland is historisch hoog. 122.000 jongeren zijn werkloos. Juist in september, als de zomervakantie voorbij is, gaan bedrijven op zoek naar nieuw personeel. Veel jongeren starten hun zoektocht naar werk, maar kunnen zich ook nog inschrijven voor een opleiding. Daarom is dit de uitgelezen tijd om de aanpak van de jeugdwerkloosheid een extra impuls te geven. Tijdens de WerkWeek vinden verspreid door het land meer dan 50 activiteiten plaats, waarbij de kansen van jongeren op werk worden vergroot. Het gaat zowel om bestaande als extra initiatieven als matchingsevents, ontbijtsessies tussen werkgevers en werkzoekende, netwerkevenementen, afspraken en convenanten die afgesloten worden etc.

Start

Mirjam Sterk, minister Lodewijk Asscher en minister Jet Bussemaker geven op 18 september 2014 op Het Plein in Den Haag het startschot voor de WerkWeek. Minister Asscher en Sterk zullen samen met grote en kleine werkgevers afspraken maken over de bijdrage van het bedrijfsleven aan de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Minister Bussemaker opent het BBL-matchingsevenement, waar jongeren uit de regio’s Den Haag, Leiden en Zoetermeer solliciteren voor een BBL-leerbaan. Mirjam Sterk is gastvrouw bij DeBroekriem on Tour, waar hoger opgeleide baanzoekers netwerkgesprekken voeren met professionals.

Het startevenement vindt plaats van 8 tot 12 uur op en rondom Het Plein in Den Haag. Een voorproefje van de activiteiten die in de WerkWeek worden georganiseerd vindt u hier: ProgrammaWerkWeek.pdf (83,94 KB)  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.