Bijgewerkt: 21 januari 2021

16 nieuwe groenvoorziening medewerkers in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-01-2018

De gemeente Amstelveen startte op 9 januari 2018 met een interne opleiding voor groenvoorziening voor het onderhoud en beheer van heemplantsoen. Acht ervaren medewerkers gaan 16 collega’s opleiden in specifieke heemplantsoen werkzaamheden.

Heemplantsoen is een variatie op bosplantsoen, dat bestaat uit minimaal drie lagen groen. Een onderlaag van kruiden, dan struiken en vervolgens bomen. Peter Bot (BBA) wethouder Groenbeheer nam persoonlijk poolshoogte in het park De Ruyschlaan.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2018)

De heemparken in Amstelveen


'Vakmanschap en vakkennis staan hoog in het vaandel' - volgens wethouder Peter Bot. 'Nu starten we dus met een eigen opleiding om die vakkennis over te dragen en op peil te houden. Een aantal deskundigen loopt tegen de pensioengerechtigde leeftijd en we willen de kennis wel behouden en jongere collega’s enthousiast maken. Een heel goed initiatief. Onze groenmedewerkers zijn de schatbewaarders van ons groene imago. Heemparken genieten nationale en internationale bekendheid en het Jac. P. Thijssepark en De Braak hebben zelfs de status van rijksmonument gekregen. Heemplantsoen is echter minder bekend en ook een Amstelveense uitvinding. Naast de heemparken is de toepassing van wilde planten overal in de stad aan te treffen. Denk aan daslook, fluitenkruid, boshyacint en zevenblad.'

Heemplantsoenen, (heem)parken, bloemrijke bermen, natuurvriendelijke oevers en waterlopen verbinden de wijken en het buitengebied en maken, dat Amstelveen een aantrekkelijk leefklimaat heeft voor mens, dier en plant. Als een van de weinige gemeenten heeft Amstelveen een eigen heemkwekerij, worden zaden gewonnen en uitgezaaid in de stad. Kijk voor meer info op Parken in AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.