Bijgewerkt: 19 juni 2019

19 natuurgebieden van Nederland verkennen met Google Street View

Nieuws -> Informatief

Bron: Natuurmonumenten
22-12-2016

Natuurmonumenten en Google voegen 18 Nederlandse natuurgebieden toe aan Google Street View. Aan de hand van 360-graden beelden kun je deze bijzondere plekken nu virtueel verkennen vanaf je laptop, smartphone en/of tablet. Vrijwilligers hebben afgelopen zomer tientallen kilometers afgelegd met een speciale (20 kg zware) draagbare camera om de mooiste gebieden van Natuurmonumenten in beeld te brengen. Het resultaat is nu terug te vinden in Street View.

Mooiste natuurgebieden in Street View. Van het vogeleiland Griend in het hoge noorden, die vorig jaar als eerste werd toegevoegd aan Street View, via het water van De Wieden en de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de Sint Pietersberg in het zuiden – Natuurmonumenten en Google brengen vanaf nu nog meer natuur bij je thuis. Vrijwilligers hebben in totaal 19 natuurgebieden vastgelegd met de speciale ‘Trekker’. Deze draagbare camera heeft maar liefst 15 lenzen, die elke twee seconden een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden, waarmee je virtueel door de natuur kunt lopen.De historische 's-Gravelandse Buitenplaatsen in het Gooi vormen een ideaal wandelgebied met parkbossen, tuinen en landhuizen. Elk van de 10 buitenplaatsen heeft zijn eigen karakter


Jeffrey van Heck van Natuurmonumenten coördineerde dit project: “Een hele klus, maar dankzij de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers is het gelukt. Zij hebben met een camera van ruim twintig kilo onze natuurgebieden doorgesjouwd. In het geval van De Wieden zelfs per boot. En met een geweldig resultaat!”

Inspiratie voor ‘live’ bezoek. Griend had eind 2015 de primeur als eerste Nederlandse natuurgebied in Street View te worden opgenomen. Dit onbewoonde vogeleiland is in tegenstelling tot de andere vastgelegde natuurgebieden niet voor bezoekers toegankelijk. “Daar kun je nu een kijkje nemen zonder de natuur te verstoren. De andere natuurgebieden in Street View kun je wel zelf bezoeken en ga dat vooral ook doen, zou ik zeggen. Tegelijk geven we mensen die deze mogelijkheid niet hebben, bijvoorbeeld omdat ze minder goed ter been zijn, ook de kans om van onze natuurgebieden te genieten”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Pim van der Feltz van Google hierover: “Wij vinden het geweldig, dat we de mooiste natuurgebieden van Natuurmonumenten bij mensen thuis kunnen brengen. Vanaf vandaag kunnen we in totaal 19 locaties van Natuurmonumenten tonen via Street View! We willen alle vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun inzet.”

De 19 natuurgebieden die je nu via Street View kunt verkennen, zijn: Schiermonnikoog (FR), Griend (FR), De Onlanden (GR), Dal van de Ruiten Aa (GR), NP Dwingelderveld (DR), NP Weerribben-Wieden (OV), NP De Sallandse Heuvelrug (OV), Landgoed Eerde (OV), Waterloopbos (FL), Hackfort (GL), NP Veluwezoom (GL), Utrechtse Heuvelrug / Kaapse Bossen (UT), Haarzuilens (UT), ’s-Gravelandse Buitenplaatsen (NH), Fort Waver-Amstel (NH), Tiengemeten (ZH), Oisterwijkse Bossen en Vennen (NB), Kampina (NB), Sint-Pietersberg (L). Je kunt de natuurgebieden bekijken op Google’s StreetView. U kunt tussen de 360° beelden schakelen naar Google Maps, waar u de locaties nog beter kunt verkennen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.