Bijgewerkt: 4 augustus 2020

1 miljoen euro voor verlevendiging Stadsplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-10-2012

Op 4 september 2012 is er een drukbezochte inspraakavond geweest over de plannen voor de verlevendiging van het Stadsplein. Daarnaast zijn er tientallen schriftelijke reacties binnengekomen. Veel insprekers spraken de wens uit voor meer groen en een betere verlichting.

Daarnaast werd gevraagd om aanpassingen voor de plannen voor het podium en de kinderspeelplek. B en W van Amstelveen zijn 2 oktober akkoord gegaan met de aanpassingen en zullen deze op 7 november 2012 voorleggen aan de gemeenteraad.

stadsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het Stadsplein van Amstelveen een beetje anders


De gemeenteraad van Amstelveen heeft op 4 juli de concept Visie Stadshart 2025 samen met de Notitie Verlevendiging Stadshart vrijgegeven voor inspraak. Hiervan is goed gebruik gemaakt. Alle reacties zijn verwerkt in een Nota van Beantwoording en hebben geleid tot aanpassingen van de oorspronkelijke plannen.

Zo zal het podium uit het oorspronkelijke plan plaats maken voor zitplaatsen, komt er in plaats van een kinderspeelplek een art-podium en zal er extra aandacht besteed worden aan meer groen en een betere verlichting. Ook in de nieuwe plannen voor de verlevendiging van het Stadsplein is er voldoende ruimte voor de vrijdagmarkt. In totaal is er voor de verlevendiging van het Stadsplein ruim een miljoen euro beschikbaar gesteld door het college.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “We zijn blij verrast door het grote aantal reacties op de inspraakprocedure. Het is logisch, dat dit gevolgen heeft voor de oorspronkelijke plannen. Wij zullen de gemeenteraad op 7 november vragen akkoord te gaan met de aanpassingen. We sturen alle insprekers een e-mail met een zogenaamde Nota van beantwoording. Zo kan iedereen duidelijk zien, wat de aard van de opmerkingen is en wat de gevolgen zijn voor het beleid.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.