Bijgewerkt: 28 mei 2020

2 miljoen euro microkredieten voor kleine ondernemers

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
11-02-2011

Nederland krijgt 2 miljoen euro van de Europese Unie voor het verstrekken van microkredieten. Daardoor kunnen meer kleine en startende ondernemers in Nederland een beroep doen op een microkrediet.

De Nederlandse microkredietinstelling Qredits en het Europese Investeringsfonds (EIF) ondertekenden vandaag in Den Haag een overeenkomst over de bijdrage. Daarbij waren HKH Prinses Máxima (lid Raad voor Microfinanciering), eurocommissaris Andor, minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en staatssecretaris de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aanwezig.

Maxima Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Prinses Máxima, lid van de in 2007 opgerichte Raad voor Microfinanciering


Ondernemerstalent

'Startende ondernemers van vandaag bepalen de economische groei van morgen. Microkredieten dragen er aan bij dat er geen ondernemerstalent verloren gaat door problemen met de financiering,' aldus minister Verhagen.

Microkredieten geven mensen een kans. 'Het is niet aanvaardbaar als we mensen langs de kant laten staan die kunnen en willen werken. Dankzij microkredieten krijgen mensen met een uitkering een kans om weer zelfstandig bestaan op te bouwen,' aldus staatssecretaris de Krom.

Nieuw investeringskapitaal

Dankzij de overeenkomst staat het EIF garant voor een deel van de leningen van Qredits. Daarnaast verstrekt het EIF nieuw investeringskapitaal in de vorm van een lening. Tezamen bedraagt de steun twee miljoen euro. Qredits is opgericht uit een samenwerkingsverband tussen ABN AMRO Bank, ING Nederland, Rabobank Nederland en de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.