Bijgewerkt: 26 januari 2021

25 appartementen op de locatie van de voormalige synagoge

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2016

De eigenaar van de locatie van de voormalige synagoge aan de Straat van Messina 10 heeft plannen om op deze locatie 20 tot 25 appartementen een bijbehorende ondergrondse parkeergarage en parkeren op het maaiveld te realiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het gebouw van de synagoge aan de Straat van Messina in Kostverlorenhof. De plechtige inwijding van de synagoge te Amstelveen was op woensdag 3 juni 1981. De nieuwe synagoge van Amstelveen werd op 9 december 2012, samenvallend met de tweede avond van het Chanoeka- of inwijdingsfeest geopend aan de Max Havelaarlaan 435 in het voormalige Bankraskerk gebouw


Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2016)

20 tot 25 appartementen komen er op de plaats van de voormalige synagoge aan de Straat van Messina 10


Nabij het winkelcentrum Kostverlorenhof ligt aan de Straat van Messina de locatie van de voormalige synagoge. Deze locatie is ruim twee jaar geleden aangekocht door de Caransa Groep B.V. Zij is tevens de eigenaar van enkele units in het winkelcentrum zelf. Onlangs heeft deze eigenaar al de kantoortoren van het winkelcentrum getransformeerd naar een appartementencomplex in de vrije huursector. Op dit moment heeft de eigenaar plannen om op de locatie van de voormalige synagoge 20 tot 25 appartementen, een bijbehorende ondergrondse parkeergarage en parkeren op het maaiveld te realiseren. Lees ook de volledige Startnotitie van het project hier (pdf 24 pagina’s). Lees meer over het project Straat van Messina 10 (pdf 7 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.