Bijgewerkt: 28 januari 2021

27-jarige Amstelvener is aangehouden in Almere

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
09-11-2013

Almere - In de nacht van vrijdag 8 november op zaterdag 9 november 2013 vond op de Saint Saënsgracht een beroving plaats. Tijdens het onderzoek naar de gevluchte verdachten bemoeide publiek zich met een controle. Drie personen werden aangehouden voor mishandeling van agenten en verzet.

Rond 02.20 uur liep een 24-jarige inwoner van Almere over de Saint Saënsgracht in de richting van de Brittenstraat. Hij was in het gezelschap van een vriend, verdere gegevens nog onbekend. Ter hoogte van de Cesar Franckweg kwamen zij drie onbekende jongens tegen. Eén van de jongens keerde zich naar de slachtoffers om en dreigde met een wapen. Onder bedreiging van dit wapen moesten zij hun bezittingen afgeven aan de drie verdachten. Na de beroving vluchtten de verdachten weg in de richting van de Literatuurwijk.


Grotere kaart weergeven De Willem Pijperstraat in Almere

Arrestaties voor verzet tegen politie

De politie ging direct op zoek naar de gevluchte verdachten en trof op de Willem Pijperstraat drie mogelijke verdachten aan. Tijdens de controle bleek, dat dit niet de gezochte verdachten waren. Een aantal personen die getuige waren van de controle bemoeiden zich echter wel met het onderzoek en beledigden de agenten. Toen één van hen, een 55-jarige inwoner van Almere, hiervoor werd aangehouden sloeg de vlam in de pan.

Een groep van 15 personen probeerden de aangehouden man te ontzetten en sloegen de agenten. Met de hulp van assisterende politie-eenheden werden twee verdachten, een 26-jarige inwoner van Almere en een 27-jarige man uit Amstelveen, aangehouden voor het plegen van mishandeling, verzet en belemmering. Tijdens de arrestatie werd de wapenstok en pepperspray gebruikt en een diensthond ingezet. Alle verdachten zijn ingesloten.

Met betrekking tot de beroving verzoekt de politie eventuele getuigen en/of personen die menen de verdachten te herkennen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan via het telefoonnummer 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.