Bijgewerkt: 25 januari 2021

3.454 bezoekers bezochten de Lichtjesnacht op Zorgvlied in 2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-12-2016

Afgelopen Kerstavond op 24 december 2016 bezochten maar liefst 3.454 bezoekers in drie uur tijd de begraafplaats Zorgvlied. De reden voor het bezoek was de traditionele Lichtjesnacht, die elk jaar op Kerstavond georganiseerd wordt. Ondanks het winderige weer van afgelopen zaterdagavond wilden toch heel veel bezoekers hun kerstdagen beginnen met het aansteken van een kaarsje voor hun overleden dierbaren. Zo worden de overledenen betrokken en herdacht bij deze familiedagen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het bronzen beeld 'Vader met kind' van beeldend kunstenares Nynke Jelles-Schepers uit 1967 is bijna niet te zien op de foto, maar wordt toch verlicht met brandende fakkels tijdens de Lichtjesnacht. Het beeld was een geschenk van warenhuis Vroom en Dreesman en stond jarenlang voor het gebouw aan het Buitenplein. Toen dit plein werd gerenoveerd, werd het beeld verplaatst naar begraafplaats Zorgvlied. Op 15 juni 2003 (Vaderdag) werd het monument onthuld. Het vervult de functie van monument voor vaders, die geen graf hebben


Veel bezoekers kwamen af op de unieke sfeer en ambiance die lichtjesnacht op Zorgvlied zo bijzonder maken. De begraafplaats is feeëriek verlicht met honderden lampjes en nieuw is de mogelijkheid om ook een kaarsje te branden in het Crematorion. Onder het afrollen van een lijst van namen van overledenen zong een zangeres liederen in de aula terwijl een doedelzakspeler over de begraafplaats liep. Ook aan de kinderen werd gedacht; ieder kind kreeg traditiegetrouw een lantaarntje, zodat de kinderen ook mee konden doen met de Lichtjesnacht. Traditioneel werd de avond afgesloten door het aanbieden van warme chocolademelk met een kerstkransje aan alle bezoekers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.