Bijgewerkt: 20 januari 2021

34.000 euro extra voor ouderenadvies in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-08-2020

Door de coronamaatregelen hebben ouderen en hun mantelzorgers in Amstelveen meer behoefte aan advies over welzijn, wonen, zorg of andere voorzieningen. De afgelopen maanden zagen de ouderenadviseurs het aantal gesprekken oplopen van 400 tot ruim 600 per maand. Deze trend lijkt zich de tweede helft van het jaar voort te zetten. Het college van B en W heeft daarom besloten om voor dit jaar 34.000 euro extra uit te trekken voor ouderenadvies door Participe Amstelland.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn


'De coronamaatregelen zorgen ervoor dat ons dagelijks leven er anders uitziet. We moeten omgaan met een situatie, waar we nog nooit mee te maken hebben gehad. Het is dan ook logisch dat ouderen en hun mantelzorgers vragen hebben. Zij worstelen met thema’s als eenzaamheid, verlies van dagelijkse structuur, gemis van vrienden en familie of achterstallige verzorging. De blijvende risico’s en de onzekerheden rond corona zorgen ervoor dat we verwachten dat ook de komende maanden inwoners veel beroep gaan doen op de ouderenadviseurs' -zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn.

Ouderenadvies van Participe Amstelland wordt geheel gefinancierd door de gemeente en is kosteloos voor inwoners. De ouderenadviseurs geven informatie en advies op maat aan 65-plussers en hun mantelzorgers. Een gesprek kan telefonisch, tijdens een huisbezoek of op een spreekuur bij Participe. Ouderenadvies is te bereiken via telefoonnummer  020-5430430 of via info.amstelland@participe.nu.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.