Bijgewerkt: 31 mei 2020

'5 jaar op de bres voor Amstelland'

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Beschermers Amstelland
04-02-2012

Stichting Beschermers Amstelland bestaat vijf jaar

In een tijd, waarin menig organisatie op het gebied van landschap en natuur met ledenverlies kreeg te maken, groeide dit burgerinitiatief in de eerste vijf jaar van haar bestaan van 0 naar 1.200 beschermers.

beschermers  Amstelveen
(Bron Beschermers Amstelland - 2012)

De omslag van het boekje '5 jaar op de bres voor Amstelland' van de Stichting Beschermers Amstelland


Ter gelegenheid van haar eerste lustrum heeft Beschermers Amstelland een handzaam boekwerkje uitgegeven, waarin wordt teruggeblikt op die eerste vijf jaren.

Voorzitter Kees van Tilburg:  'Het is een verhaal geworden van successen en mislukkingen, van vreugde en teleurstellingen. Want lang niet alles wat we wilden, lukte. Maar gelukkig heel veel wel. En zoals uit de vooruitblik blijkt, ontbreekt het ons bepaald niet aan ambitie. Het streven blijft om dat mooie Amstelland open en rustig te houden en voor de burger nog toegankelijker te maken.

Amstelland is een vitaal agrarisch gebied en dat houden we graag zo. Want zonder boeren kunnen we dat prachtige landschap met die weidsheid en de vele weidevogels wel vergeten. Amstelland, is een uniek gebied, waard om voor op te komen, zodat volgende generaties er ook nog van kunnen genieten.” Het boekwerkje '5 jaar op de bres voor Amstelland' kan worden aangevraagd via de website www.beschermersamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.