Bijgewerkt: 18 januari 2021

50 duizend euro boete voor eigenaren woning in Westhove, Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-01-2017

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wethouder Herbert Raat (VVD) Wonen en volkshuisvesting en Handhaving


Herbert Raat (VVD), wethouder Wonen en volkshuisvesting en Handhaving informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de niet nakomen van de zelfbewoningsverplichting van een woning in Westwijk Zuidwest:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

Afgelopen week (3-2017) is er een boete opgelegd aan de eigenaren van een woning in Westwijk Zuidwest. Deze is opgelegd wegens signalen die wij ontvangen over het niet nakomen van de zelfbewoningsverplichting en overlast. Bij controle is inderdaad gebleken, dat de eigenaren nooit ingeschreven hebben gestaan op het adres in de gemeentelijke basisadministratie. Wel hebben anderen kortdurend ingeschreven gestaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Westwijk in Amstelveen in aanbouw op 11 oktober 2015. Op de foto is de hoek Westhove - Duivenvoorde met de eengezinswoningen en in de verte zijn de flats te zien


Bij de realisatie van Westwijk Zuidwest is een zelfbewoningsverplichting opgelegd bij de levering. Dit betekent, dat de eerste eigenaar van deze nieuwbouwwoningen deze zelf tenminste 18 maanden dient te bewonen alvorens deze opnieuw te verkopen, of te verhuren. Het is de eerste keer, dat wij op basis van deze zelfbewoningsverplichting een boete van € 50.000.- opleggen. Door een zelfbewoningsverplichting voorkom je, dat (nieuwbouw) woningen worden uitgebaat en een constante aanloop van nieuwe huurders die geen binding hebben met het gebouw, of de wijk.

Met vriendelijke groet,

Herbert Raat wethouder

Bijlagen: Raadsbrief Westhove (pdf 4 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.