Bijgewerkt: 26 januari 2021

70 subsidieaanvragen voor energiebesparing zijn toegekend in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-08-2020

Om het verduurzamen van de stad en energiebesparende maatregelen te stimuleren biedt Gemeente Amstelveen sinds begin dit jaar verschillende subsidies voor energiebesparende maatregelen. Er zijn tot nu toe 70 subsidies toegekend.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Het is goed om te zien dat deze subsidieregeling inwoners helpt bij het zetten van energiebesparende stappen. Ik ben er trots op dat we als gemeente inwoners op deze manier kunnen ondersteunen. Na de zomervakantie brengen we de regeling weer extra onder de aandacht, zodat inwoners alvast kunnen nadenken over energiebesparende maatregelen. In veel gevallen zullen deze maatregelen ook voor meer comfort in huis zorgen in de herfst- en winterperiode en daarnaast ook een besparing opleveren.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid en Economische Zaken


De regeling heeft een looptijd van twee jaar, waarbij er voor 2020 en 2021 twee keer 360.000 euro beschikbaar wordt gesteld om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Er is tot nu toe een bedrag van 29.063,25 euro toegekend. Het meest werd de subsidie voor koken zonder aardgas aangevraagd. Naast deze financiële ondersteuning worden er in de tweede helft van dit jaar en in 2021 door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies.

De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn subsidies voor:

-Een aardgasvrije ruimteverwarmingsinstallatie, zoals een warmtepomp (maximaal € 2.500);

-Een bodemenergiesysteem (€ 1.500). Hiermee kunt u uw woning verwarmen.

-Een zonneboiler (€ 900)

-Een aardgasvrije tapwaterinstallatie (maximaal € 500)

-Een aardgasvrije kookvoorziening, zoals koken op inductie (maximaal € 200)

-Een thuisaccu voor het opslaan van zonne-energie (€ 900)

-Een douche Warmte Terug Winning, die de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen (€ 100)

De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden https://www.amstelveen.nl/duurzaamheid .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.