Bijgewerkt: 25 januari 2021

8 nieuwe aanhoudingen ivm ongeregeldheden in Haren

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Groningen
06-10-2012

Haren - Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar de ernstige ongeregeldheden in Haren, heeft afgelopen week acht nieuwe verdachten aangehouden. Met de aanhouding van deze week zijn in totaal 47 personen aangehouden. De politie gaat ervan uit dat de komende periode meer mensen worden aangehouden.

Amstelvener is aangehouden

De jongeren die zijn aangehouden variëren van 18 t/m 24 jaar en komen uit Groningen, Hoogezand, Ten Boer, Zuidhorn, Assen, Amstelveen en Giethoorn (2x). Het achttal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De jongemannen zijn na hun verklaringen met een dagvaarding huiswaarts gestuurd.

De politie beschikt over zo’n honderd uur aan videomateriaal. Daarnaast zijn ongeveer 450 tips en verklaringen binnengekomen en is ca. 160 keer aangifte gedaan. Uit alle informatie komen diverse namen van verdachten naar voren.

NOS video-reconstructie van Project X Haren

De signalementen van de genoemde verdachten worden geanalyseerd in combinatie met de beschikbare beelden. Op deze manier ontstaat een zo compleet mogelijk beeld van de personen die schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Maandag 8 oktober 2012 vindt de eerste snelrechtzitting plaats met betrekking tot de ongeregeldheden in Haren.

Project X Haren?

Project X Haren (link met de film Project X, een Amerikaanse filmkomedie uit 2012) was een volksoploop met ernstige ongeregeldheden die ontstond uit een internetmeme op de sociale media, nadat een meisje uit het Haren, Groningen op 21 september 2012 een privéfeestje wilde organiseren voor haar 16de verjaardag.

Internetmeme?

De term internetmeme is een neologisme, dat gebruikt wordt om een concept te beschrijven, dat zich via het internet van persoon tot persoon verspreidt. Een meme is een begrip uit de memetica en betekent een idee, dat zich onder informatiedragers verspreidt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.