Bijgewerkt: 26 januari 2021

89 huurwoningen zijn beschikbaar voor Amstelveense ouderen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-10-2020

In het nieuwbouwproject aan de Klaasje Zevensterstraat komen 89 woningen beschikbaar voor Amstelveense ouderen. De gemeente Amstelveen heeft hierover afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance. 'Amstelveners krijgen voorrang bij de toewijzing', zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Vlnr.: Michel de Nijs bedrijfsleider van bouwcombinatie De Nijs, wethouder Rob Ellermeijer, Annemarie Maarse director Asset Management en Douwe van der Wetering Asset Manager van Syntrus Achmea Real Estate & Finance


Criteria. Woningen in het nieuwbouwproject aan de Klaasje Zevensterstraat worden met voorrang toegewezen aan:

-Kandidaten die inwoner zijn van de gemeente Amstelveen;

-Kandidaten die 55 jaar of ouder zijn;

-Kandidaten die een eengezinswoning in Amstelveen achterlaten.

Woonagenda. 'Met deze afspraak zorgen we voor passende woningen voor een specifieke groep Amstelveners. Daarmee komen meer woningen beschikbaar voor Amstelveense woningzoekenden conform het beleid van onze Woonagenda. Met deze woningen wordt de doorstroming bevorderd en helpen wij ook ouderen aan een passende woning.- aldus wethouder Ellermeijer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De Klaasje flat in aanbouw op 24 oktober 2020. Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwierf 89 appartementen in Amstelveen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Verkopers zijn BPD Ontwikkeling en M.J. de Nijs Projectontwikkeling. De woningen zijn verdeeld over drie gebouwen tussen de Oranjebaan, Camera Obscuralaan en de Klaasje Zevensterstraat in Amstelveen. Zij variëren in grootte tussen de 65 m² en 130 m² met prijzen vanaf € 450.000 v.o.n. De huurprijzen van de 89 vrije sector appartementen, bedoeld voor de ouderen in Amstelveen is tussen de 1.170- 1.770 euro per maand


'Vanuit onze rol als Stadspartner dragen we graag bij aan een goed functionerende woningmarkt in Amstelveen. 'Het bevorderen van doorstroming hoort daarbij. Veel ouderen wonen relatief groot. Als wij het voor hen aantrekkelijker maken om  te verhuizen, komen er meer woningen beschikbaar voor jonge gezinnen.' - zegt Annemarie Maarse, director Asset Management Residential & Health Care bij Syntrus Achmea.

De doelgroep voor deze woningen is volgens alle partijen een logische keuze; de woningen liggen naast een locatie van zorgorganisatie Stichting Brentano. 'Het is dichtbij de voorzieningen en dus uitermate geschikt voor senioren' - zegt Ellermeijer. De woningen voor Amstelveense ouderen worden begin 2021 opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.hureninklaasjezevenster.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.