Bijgewerkt: 5 augustus 2020

9de Stadspeiling in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-03-2011

Komende maand vindt voor de 9de keer de Stadspeiling in Amstelveen plaats. Dit tweejaarlijks enquêteonderzoek onder Amstelveners, voorziet bestuurders en ambtenaren van betrouwbare informatie die op geen andere wijze te verkrijgen is. Op deze manier kunnen de signalen uit de samenleving worden opgepakt en vertaald in actiepunten.

Panorama  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Hoog- en laagbouw langs de Oranjebaan in Amstelveen


Onderwerpen zijn onder andere kwaliteit van de woonomgeving, veiligheid, het Stadsplein, cultuur, sport, verkeer en vervoer, contact met de gemeente, het scheiden van afval en vrijwilligerswerk. 5.000 inwoners van 18 jaar en ouder worden via een aselecte steekproef uit het bevolkingsbestand aangeschreven. Ook het digitale burgerpanel wordt benaderd.

Aselecte steekproef?

Onder een aselecte steekproef verstaat men in de statistiek een aantal onafhankelijke trekkingen uit dezelfde verdeling.

Enkelvoudige aselecte steekproef, (EAS) waarin ieder persoon, of iedere eenheid in de populatie met dezelfde kans terecht kan komen. Er bestaan ook de zogenaamde samengestelde steekproeven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.