Bijgewerkt: 30 mei 2020

Aanval op schoolverzuim

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-11-2010

Het college van de gemeente Amstelveen laat een quick scan uitvoeren op schoolverzuim binnen het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Zetterij. Zij geeft hiertoe opdracht aan Leerplicht Amstelveen in samenwerking met Bureau Leerplicht van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van Amsterdam.

Aanleiding is, dat de school burgemeester en wethouders geen volledige cijfers kan overhandigen zoals afgesproken in het tweede Convenant ‘Aanval op Uitval’. Herbert Raat, wethouder onderwijs, heeft de directie schriftelijk laten weten niet akkoord te gaan met de evaluatie die is aangeleverd als subsidievoorwaarde.

De informatie is niet compleet. Amstelveen kan daardoor niet beoordelen hoe het zit met het verzuim in het kader van de Leerplichtwet. Doordat scholen het verzuim niet goed in kaart brengen, is onduidelijk hoeveel leerlingen werkelijk thuis of op straat hangen, terwijl zij in de klas moeten zitten.

Herbert Raat (VVD): ‘De quick scan moet uitwijzen, of Amstelveen zich zorgen moet maken. Eerder deze week werd bekend dat de MBO-opleidingen in Amsterdam in veel gevallen geen melding doen over onderwijsverzuim. Ik vind dit zorgelijk en daarom zijn we dit onderzoek gestart’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.