Bijgewerkt: 27 januari 2021

Actie HELP DE HORECA in Amstelveen is verlengd!

Nieuws -> Informatief

Bron: Michel Becker
21-10-2020

De Horeca staat onder grote druk om tijdens- en ook na deze coronacrisis met hun bedrijven overeind te blijven. Ten tijde van de eerste lockdown in maart 2020, ontstond er op initiatief van  Robert Mathijsen (Artdirector van Makes Sense een Reclame & Vormgeving studio in Amstelveen) en Michel Becker (voormalig horecaondernemer en voorzitter bij KHN en fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen), het idee om deze branche te ondersteunen met de uitgifte van een receptenboek, waarin restaurants zich niet alleen kunnen presenteren maar hierbij ook aanbiedingen en take away acties aangeven.

Foto Amstelveen
(Bron Michel Becker - 2020)

Robert Mathijsen en Michel Becker op het Stadsplein Amstelveen presenteren het Horeca Amstelveen receptenboek met in de achtergrond een leeg terras van een restaurant


Het receptenboek Horeca Amstelveen (met honderden euro’s aan kortingen), ontvangen gasten bij de deelnemende horecabedrijven gratis bij aanschaf van een diner/lunch bon t.w.v. € 50.= en is voor slechts €.9.50 te koop bij de lokale boekhandel en speciaalzaken. Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken schrijft in het voorwoord: 'Ik ben trots op onze horeca. Door de Coronacrisis staat zij onder grote druk. Dit kleurrijke boek met prachtige foto's en zonder winstoogmerk, is ter promotie van onze lokale horeca. Een initiatief wat wij vanuit de gemeente Amstelveen van harte ondersteunen, met dankzegging aan initiatiefnemer Michel Becker en andere betrokkenen.'

De gepresenteerde horecabedrijven doen dit boek cadeau aan gasten die hen steunen met het kopen van een lunch- of diner bon. Daarnaast is het boek te koop bij de lokale boekhandels. Ik hoop dat u, de lezer, geniet van de overheerlijke recepten in dit boek. Want uit of thuis, Amstelveen is een bijzonder smakelijke stad! Helaas duurt de crisis nog voort en hebben de initiatiefnemers/uitgevers besloten, in samenspraak met de horeca, deze actie (dus ook de in het boek vermelde kortingen), te verlengen tot onbepaalde tijd. Een prachtig cadeau voor de komende feestdagen, waarbij de horeca natuurlijk hoopt alle gasten weer spoedig te mogen ontvangen.

Foto Amstelveen
(Bron Michel Becker - 2020)

De boekomslag van het receptenboek Horeca Amstelveen


Deelnemende Horecabedrijven: Aan de Poel, Abina, ANNA, Bar Dixie, Bistro Nice, BLVD, brasserie 10, Brasserie Paardenburg, Buenos Aires, Damso Korean, Day Foodbar, De Jonge Dikkert, Du Monde, Golden Bird, Grand Café All Sports, Gusto World of Pizza, Haddock Grillclub, India Port, Kokusai, Restaurant Colijn, Restaurant Kronenburg, Royal San Kong, Silversant, The Winekitchen at Sea, Veri Sapori, Villa Borghese, The Beachclub.

Deelnemende speciaalzaken: Libris Venstra, Boekhandel Blankevoort, Van Rietschoten tweewielers, Henry Bloem, Fred van Ingen slager, Astrid Drenthe slager, Stronkhorst slager, Henry Schilder visspeciaalzaak, Primere Luna Middenhoven, Bruna Kostverlorenhof, Bruna Groenhof, Loogman tanken & wassen, Twister Westwijk, AKO Binnenhof, Wagenaar traiteur/poelier en Slijterij-Wijnhandel d’Amstelhoek *= de deelnemende horecabedrijven kregen van de gemeente al eerder gratis boeken aangeboden om aan gasten uit te reiken, de uitgever zal zo nodig deze gratis aanvullen. Van de verkoopprijs gaat een deel naar de Stichting Horecapromotie (KHN), de verkopende speciaalzaken en productiekosten.

Horeca (ook HoReCa, HORECA) is de afkorting van de woorden Hotel/Restaurant/Café. De horeca is een brede categorie van gebieden binnen de dienstensector, waaronder logies, eet- en drinkgelegenheden, evenementenplanning, pretparken en transport. Het omvat hotels, restaurants en bars.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.