Bijgewerkt: 14 augustus 2020

Actief met partnersteden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
18-02-2009

Zeven managers uit diverse stadsdelen van Berlijn lopen van 11 mei tot 8 juni 2009 een stage bij de gemeente Amstelveen. Zij worden ingezet op diverse afdelingen. Dit is één van een reeks activiteiten die Amstelveen dit jaar onderneemt met haar partnersteden.

Die partnersteden zijn Woking (Engeland), Tempelhof- Schöneberg (Duitsland), Óbuda-Békásmegyer (Hongarije) en Villa El Salvador (Peru). Een ander project is kennisuitwisseling over de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt. Daartoe organiseert de gemeente in november een bijeenkomst met vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijfsleven en sociale partners uit alle zustersteden.

Obuda Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Óbuda met de Donau. Het is het 3de grootste district van Budapest met 130.000 invoners


Burgemeester Jan van Zanen gaat diverse keren op reis. In maart gaat hij naar Woking en Tempelhof-Schöneberg en in juni naar Óbuda-Békásmegyer.

Dit jaar komt er een bijeenkomst van alle partnersteden van Villa El Salvador om de effecten van de samenwerking te bespreken. Verder leggen ambtenaren van Amstelveen en Villa El Salvador dit jaar bezoeken af om kennis uit te wisselen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.