Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Afscheid van James

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat
29-07-2024

Vorige week hebben we afscheid moeten nemen van James, onze Golden Retriever. Bijna 12 jaar is hij geworden en 11 jaar daarvan heeft hij bij ons gewoond. Het is echt verschrikkelijk om een hond te verliezen, waar je zoveel van houdt -schrijft Herbert Raat (VVD) wethouder op zijn weblog.

Foto Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2021)

Herbert Raat met James en Bibi in het Amsterdamse Bos in 2021

Onderdeel van ons gezin. In 2013 kwam hij via-via een weekendje bij ons, want zijn eerste baas kon niet meer voor hem zorgen. Uiteraard kwamen er protesten van onze dochters toen het weekend was afgelopen. Waarom mocht James niet blijven? En zo werd één weekend uiteindelijk 11 jaar en werd hij onderdeel van ons gezin.

Fijne wandeling. Elke ochtend begon ik de dag met hem in het Amsterdamse Bos, samen met onze andere hond Bibi. Een beter begin van de dag is er voor mij niet. In de politiek zit je veel te vergaderen. Ook de gemeenteraadsvergaderingen duren soms tot laat in de avond. Daarom is het zo belangrijk en geweldig om de dag te beginnen met een fijne wandeling met de honden. Uiteraard kreeg hij ook een rol bij de verkiezingen en bij de laatste 3 campagnes voor de gemeenteraad heeft hij zijn bijdrage geleverd voor de VVD Amstelveen (lees HIER).

Waar is James? Veel Amstelveners ken ik inmiddels uit het bos. En de eerste vraag die ik de afgelopen dagen kreeg was: Waar is James, meneer Raat? En dan moet je vertellen dat hij er niet meer is. Heel verdrietig, maar ik ben zo dankbaar dat deze mooie en lieve Golden Retriever onderdeel was van ons leven en gezin. Voor foto’s van de afgelopen jaren zie hier.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.