Bijgewerkt: 29 februari 2020

Afspraken van het GGD consultatiebureau online verzetten

Nieuws -> Informatief

Bron: GGD Amsterdam
03-10-2016

Vanaf augustus 2016 is het Ouderportaal beschikbaar in Amsterdam en Amstelland voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ouders kunnen in het portaal afspraken met het consultatiebureau online verzetten voor kinderen vanaf 10 maanden en alle afspraken vanaf de geboorte van het kind inzien. Ook kunnen ze de groeicurve, de BMI-curve en het ontwikkelschema van hun kind inzien en printen.

Jeugdgezondheidszorg draagt via het consultatiebureau zorg voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar (en hun ouders). Met het Ouderportaal gaat de GGD in op de wens van ouders om meer regie te hebben op het maken en wijzigen van afspraken met het consultatiebureau. Ook kreeg de GGD vaak de vraag of het ontwikkelschema van het kind geprint, of gemaild kon worden. Nu kunnen ouders dit thuis inzien via het Ouderportaal. Inmiddels hebben 3500 ouders het Ouderportaal bezocht en zijn er meer dan 250 afspraken succesvol verzet. 

Inloggen bij het Ouderportaal gebeurt met je Digi-D. Ouders die volgens de gegevens van de jeugdgezondheidszorg gezag over hun kind hebben, kunnen inloggen bij het Ouderportaal. Voor inloggen en vragen ga je als ouder in Amsterdam naar: www.oktamsterdam.nl/ouders . En als ouder uit de regio Amstelland naar: www.ggdamsterdam.nl/ouderportaal . Eind dit jaar kunnen ook afspraken voor kinderen jonger dan 10 maanden via het Ouderportaal verzet worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.