Bijgewerkt: 26 januari 2021

Aftrap 'Week van de Alfabetisering 2013' in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-09-2013

In Nederland hebben 1,1 miljoen mensen van de potentiële beroepsbevolking (16 – 65 jaar) zoveel lees- en schrijfproblemen, dat zij niet goed kunnen functioneren in onze maatschappij. Zij hebben bijvoorbeeld problemen met het invullen van formulieren, het lezen van brieven en het vinden van een baan.

Ook het maken van goede keuzes op het gebied van financiën en de gezondheidszorg is vaak een moeilijke opgave voor hen. Laaggeletterdheid komt voor in alle lagen van de bevolking, een eenduidige profielschets van een laaggeletterde bestaat dan ook niet.

Burgemeester Van Zanen las voor op de 2e Montessorischool

Een Voorleesestafette op maandag 9 september 2013 op basisscholen in het hele land was dit jaar de start van de Week van de Alfabetisering. In Amstelveen deed de 2e Montessorischool hier aan mee.

van zanen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Jan van Zanen leest voor


Burgemeester Van Zanen las maandagochtend voor in de groepen 1 en 2 van deze school. Aangezien de kleuters als thema ‘het ziekenhuis’ behandelen, las de burgemeester voor uit een toepasselijk boek, ‘Anna in het ziekenhuis’ van Kathleen Amant.

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Daarom organiseert de Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Dit jaar vindt de week plaats van zondag 8 september tot en met zondag 15 september 2013. Tijdens de week roept de stichting organisaties en individuen op om activiteiten te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.