Bijgewerkt: 9 mei 2024

Aftrap jaarthema 2024 Amstelveen 'Leefbaarheid'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-01-2024

Voor de gemeenteraad van Amstelveen zal 2024 in het kader van ‘leefbaarheid’ staan: water, biodiversiteit, groen en klimaatveiligheid. Dit volgt uit het eerder vastgestelde raadsprogramma rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Op 24 januari 2024 organiseerde de raadstraineegroep een geslaagd aftrapmoment voor het nieuwe jaarthema.

Met een mooi opkomst van raadsleden, inwoners en organisaties werd tijdens deze avond eerst stilgestaan bij de afsluiting van het jaarthema ‘participatie’. Jacqueline Höcker als voorzitter van de raadswerkgroep gaf oud-ambassadeurs Diana Julio en Stieneke een welverdiend dankwoord. Zie ook dit persbericht voor meer informatie over hun inzet het afgelopen jaar.

Mirella Vierveijzer, projectleider Natuur- en Milieueducatie gaf een inspirerende presentatie over de impact van groen en natuur op onze jongere generatie, en waarom deze thema’s ons allemaal raken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Ambassadeurs en trainees - Jet Smit, Chahat Gawdi, Mirte Vrielink, Robin Hids, Alba van Vliet, Dox van Gerwen en Ewa Petiet

De trainees Alba, Chahat, Dox, Mirte en Robin presenteerden vervolgens zeven initiatieven en denkrichtingen binnen het jaarthema, waarmee de raad zichtbaar en voelbaar impact zou kunnen maken. Na een korte uitleg en enthousiasmerende woorden van de nieuwe ambassadeurs Jet Smit en Ewa Petiet, konden alle aanwezigen stemmen op de initiatieven die hen het meest aanspraken. Ook was er ruimte voor aanvullende input en een open gesprek met de aanwezige raadsleden.

Via onze website en socials houden we u op de hoogte. Wilt u de presentaties inzien, kunt u deze hier vinden. Mocht u in de tussentijd ideeën of suggesties hebben, kom vooral bij ons in de lucht via onze kanalen of raadsgriffie@amstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.