Bijgewerkt: 16 juli 2020

Alles over e-readers in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-02-2012

Bent u van plan een e-reader aan te schaffen en zo te genieten van e-books? Op zaterdag 17 maart 2012 laten wij u in bibliotheek Aalsmeer en in bibliotheek Amstelveen Stadsplein kennismaken met diverse e-readers.

We vertellen u, waar u op moet letten als u begint met digitaal lezen en u kunt direct een aantal e-readers bekijken en uitproberen. Uiteraard is er ook ruimte voor uw persoonlijke vragen over e-readers en e-books.

e-collectie Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

De e-collectie flyer van Bibliotheek Amstelland


Deze dag is vooral bedoeld om u terdege te laten informeren over digitaal lezen. De bibliotheek zal zelf geen e-readers verkopen. Als lid van de bibliotheek kunt u wel gratis e-books uit onze collectie downloaden en op uw pc, tablet of e-reader installeren. Op onze website www.debibliotheekamstelland.nl onder e-collectie leest u hier meer over.

Zaterdag 17 maart 2012 11.15 – 13.15 uur Aalsmeer

14.45 – 16.45 uur Stadsplein Amstelveen  Prijs: € 6,00 Pashouders: € 3,50

e-book reader?

Een e-book reader, ook wel een e-book-apparaat, of e-reader, is een mobiel elektronisch apparaat dat is ontworpen in de eerste plaats ten behoeve van het lezen van digitale e-boeken en tijdschriften. Elk apparaat, die tekst kan weergegeven op een scherm kan fungeren als een e-book reader, maar zonder de voordelen van de e-paper technologie.

Een e-book reader lijkt qua vorm op een tablet-computer. Een tablet computer heeft meestal een snellere scherm, heeft hogere refresh rates en heeft een hogere resolutie beeldscherm, waardoor is beter geschikt voor interactie.

De belangrijkste voordelen van e-book readers zijn de betere leesbaarheid van hun schermen, vooral in fel zonlicht en ze hebben een langere levensduur van hun batterij. Dit komt omdat ze gebruik maken van de elektronisch papier technologie om de inhoud correct weer te geven voor de lezers.

Elektronisch papier, e-paper en elektronische inkt is een scala van display technologie die ontworpen zijn om het uiterlijk van gewone inkt op papier na te bootsen op een scherm.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.