Bijgewerkt: 25 oktober 2020

Amnestygroep-Amstelveen is weer actief

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnestygroep-Amstelveen
01-12-2013

Op 10 december 2013, de Dag van de Mensenrechten, is Amnestygroep-Amstelveen ook weer actief om mensen bewust te maken van de mensenrechtenschendingen in de wereld. Onze aandacht gaat dit jaar uit naar Rusland. We hebben een petitielijst gericht aan president Vladimir Poetin.

Het afgelopen jaar is in Rusland met nieuwe wetten het recht op vrijheid van meningsuiting, vergadering en vereniging ingeperkt. Amnesty is van mening, dat deze wetten in strijd zijn met de internationale verplichtingen die Rusland heeft, en met haat eigen Grondwet. Wij vragen hem om deze wetten in te trekken.U kunt ons op dinsdag 10 december 2013 op de volgende locaties treffen:

Boekhandel Venstra, Stadshart , tussen 12 en 16 uur.

Restaurant Raadhuis Amstelveen, tussen 11.30 en 13.30 uur.

Er zijn ook adressen verkrijgbaar om een groet aan een gevangene te sturen.

Dag van de Mensenrechten?

Dag van de Mensenrechten wordt jaarlijks gevierd over de hele wereld op 10 december. De datum werd gekozen om de goedkeuring en afkondiging van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te eren op 10 december 1948. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) was het eerste wereldwijde verkondiging van de mensenrechten en een van de eerste grote successen van de nieuwe Verenigde Naties.

De formele oprichting van de Dag van de Mensenrechten was op de 317e plenaire vergadering van de Algemene Vergadering op 4 december 1950 plaatsgevonden, toen de Algemene Vergadering resolutie 423 (V) werd uitgesproken, waarin alle lidstaten en andere belanghebbende organisaties besloten om de dag jaarlijks te vieren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.