Bijgewerkt: 13 juli 2020

Amstelland Bibliotheken viert Boekenweek 2009

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
10-03-2009

Speciaal voor pashouders heeft Amstelland Bibliotheken tijdens de boekenweek een bijzonder kado: het Boekenweek-cv van Tim Krabbé. Van oudsher kunt u bij de bibliotheek terecht voor achtergrondinformatie over boeken en schrijvers.

Het Boekenweek-cv is een mooie inleiding op het werk van Tim Krabbé. In het Boekenweek-cv staat ook een prijsvraag. Te winnen zijn gesigneerde pakketten boeken van Tim Krabbé en gratis NS-dagkaarten.

Leent u een boek in boekenweek dan ontvangt u bovendien een kortingsbon van 25% op een dierentuinbezoek. 

Bent u nog geen pashouder? Zorg dat u zich in de boekenweek inschrijft en ontvang maar liefst drie extra cadeau’s van Amstelland Bibliotheken: het boekenweekgeschenk, een boekenbon ter waarde van €5 en vrij reizen met de NS op zondag 15 maart. Met de bibliotheekpas krijgt u bovendien korting op alle evenementen in de bibliotheek.

Krabbe  Amstelveen
(CPNB - 2009)

De cover van het boek van Tim Krabbé: 'Een tafel vol vlinders'


Meer informatie vind u op www.amstelland-bibliotheken.nl. De boekenweek is van woensdag 11 maart tot en met zaterdag 21 maart 2009.


Computercursussen in Amstelland Bibliotheken

Op vrijdag 13 maart 2009 van 10.00 tot 12.00 uur is er een nieuwe cursus 'Word voor beginners' in Amstelland Bibliotheken. De snelcursus van twee uur is voor iedereen die weinig of geen ervaring heeft met het schrijven en opmaken van teksten in het tekstverwerkingsprogramma Word. Pashouders betalen €12,50 voor deze cursus, niet-pashouders € 20.

Voor de cursus ‘Communiceren via internet’ zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. In deze cursus leert u drie communicatiemiddelen in de praktijk toe te passen: het gebruik van e-mail met het programma Outlook Express, het voeren van digitale gesprekken met MSN Messenger (chatten) en bellen via de computer door middel van Skype. De cursus vindt plaats op drie dinsdagen om de twee weken, van 10.00 tot 12.00 uur en begint op 17 maart aanstaande. Pashouders betalen voor deze cursus €37,50, niet pashouders €60.

Kaarten zijn te reserveren in de bibliotheek, telefonisch via 020-6414126 of

per e-mail: info@amstelland-bibliotheken.nl


Suzanna Jansen te gast in Amstelland Bibliotheken

Op dinsdag 17 maart 2009 vertelt schrijfster Suzanna Jansen in bibliotheek Aalsmeer over haar bestseller 'Het pauperparadijs' (2008). Hierin beschrijft Jansen, aan de hand van haar aangrijpende familiegeschiedenis, anderhalve eeuw armoede in Nederland. 

Om deze armoede tegen te gaan werd in Veenhuizen (Drenthe) in 1823 een heropvoedingsexperiment gestart. Men probeerde wezen, landlopers, arme stadsgezinnen en andere sloebers via hard werken, tucht en orde te heropvoeden tot nuttige, keurige burgers. Suzanna Jansen ontdekte dat ook haar eigen overgrootmoeder in 1856 werd geboren in een van de drie grote gestichten in Veenhuizen. Tenminste één op de zestien Nederlanders heeft voorouders die een heropvoeding hebben ondergaan in de Drentse paupergestichten van de 19e eeuw.

Het Pauperparadijs is een goed en toegankelijk geschreven boek, waarin op boeiende wijze een stuk sociale geschiedenis wordt verwoord. Suzanna Jansen (1964) is schrijfster en journalist. Ze woonde en werkte als correspondent in Moskou en schreef eerder voor onder meer De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij.

Dinsdag 17 maart                                                      Pashouders: € 7,50

20.15-22.00 uur                                                         Niet-pashouders: € 10

Bibliotheek Aalsmeer                                                Voorverkoop: € 1 korting

Kaarten zijn te reserveren in de bibliotheek, telefonisch via 020-6414126 of

per e-mail: info@amstelland-bibliotheken.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.