Bijgewerkt: 7 augustus 2020

Amstelveen College wil andere plek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
25-01-2008

Het Amstelveen College voelt er niets voor te verhuizen naar de Sportlaan, zoals B en W aan de gemeenteraad hebben voorgesteld. De school bevindt zich nu aan de Startbaan en wil liefst naar de overkant van de straat.

B en W hebben uit diverse alternatieven de voorkeur gegeven aan een plek aan de Sportlaan achter De Meerkamp. De school wil liever naar de zuidkant van dit sportgebied. De school vindt de Sportlaan minder geschikt met het oog op de verkeersveiligheid. De Sportlaan is drukker en ook de nabije kruising met de Van der Hooplaan verwerkt veel verkeer. ,,Ook zijn er minder parkeerplaatsen, wat tot onoverzichtelijke situaties kan leiden als er leerlingen gehaald en gebracht worden,” zegt directeur Peter Sijmen. Een ander argument van de school is dat de Startbaan verder van het winkelcentrum aan de Van der Hooplaan ligt dan de Sportlaan. Dat kan voorkomen dat leerlingen in pauzes geneigd zijn naar de Van der Hooplaan te trekken.

Een reden voor B en W om te kiezen voor de Sportlaan is dat na herschikking van de sportvelden geen velden verloren gaan. Bij de keuze voor de Startbaan vervalt één veld. Sijmen erkent dat: ,,Maar ik vraag mij af of dat opweegt tegen de verkeerssituatie bij een school die je voor veertig jaar bouwt.”

De school is een offensief gestart om de gemeenteraad te bewegen alsnog te kiezen voor de Startbaan. Wethouder Remco Pols geeft aan dat er voor de plannen een procedure loopt. ,,We hebben in eerste instantie een keuze gemaakt. Die gaat de inspraak in, waarbij alle belanghebbenden – school, sportverenigingen en omwonenden – hun mening kunnen geven. We wegen vervolgens de reacties zorgvuldig af, waarna we de gemeenteraad een definitieve beslissing voorleggen.”

Over het verkeersargument zegt Pols: ,,Als je iets wilt heb je in Nederland en in Amstelveen wat het verkeer betreft altijd een probleem.” Pols zegt in een recent gesprek met de school te hebben aangeboden nog eens goed naar de situatie te kijken. De nieuwbouw moet in 2011 klaar zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.