Bijgewerkt: 2 mei 2024

Amstelveen 'En Plein Air' oftwel Kunst in de buitenlucht!

Nieuws -> Cultuur

Bron: AmstellandKunst
17-04-2024

Er gaat iets unieks gebeuren in Amstelveen: Rond het Stadshart Amstelveen, het Oude Dorp en in het Broersepark organiseert AmstellandKunst in samenwerking met het Cobra Museum en Museum JAN, een feestelijk evenement in de buitenlucht. Meer dan 80 beeldende kunstenaars zijn buiten aan het werk in het oude  dorp, in het Broersepark en op het Stadsplein Amstelveen, waar u in gesprek kunt gaan met De kunstenaars. Én een aantal op deze dag gemaakte kunstwerken zijn rechtstreeks bij de kunstenaar te koop.

Foto Amstelveen
(AmstellandKunst - 2024)

De kunstenaars gaan in de buitenlucht een nieuw kunstwerk maken variërend van tekeningen tot schilderijen en van collages tot 3-dimensionaal werk. Tijdens dit creatieve proces kunnen inwoners van Amstelveen (en daarbuiten) artistieke vorderingen real time volgen! Bovendien wordt de twee dagen erna - Pinkster-weekend, het gemaakte werk geëxposeerd in het Cobra Museum.

Foto Amstelveen
(AmstellandKunst - 2024)

De locaties in Amstelveen waar 'En Plein Air' gaat plaatsvinden

Zaterdag 18 mei 2024
Op deze dag kiezen de kunstenaars een plek in de buitenlucht binnen een aangegeven gebied en gaan zij aan de slag om binnen één dag hun unieke kunstwerk te creëren. Mocht het weer tegenzitten, dan zijn er voorzieningen getroffen om overdekt te kunnen werken (bij Platform C en in Stadshart Amstelveen). Geniet er van om de kunstenaars aan het werk te zien.

Zondag 19 en maandag 20 mei 2024 - het Pinksterweekend
Op deze dagen worden de gemaakte werken geëxposeerd in de voordrachtzaal van het Cobra Museum. Deze verkoop-expositie is GRATIS te bezoeken en er is gelegenheid om werk van de kunstenaars te kopen. Het Cobra Museum is in het Pinksterweekend geopend van 10 tot 17 uur op het Sandbergplein 1, Amstelveen.
U kunt zonder entree te betalen de expositie in de voordrachtszaal bezoeken, voor de overige ruimtes van het museum gelden de reguliere toegangsprijzen.

'En Plein Air is georganiseerd door AmstellandKunst in samenwerking met Cobra Museum, Museum JAN, Platform C en Stadshart Amstelveen, financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Amstelveen.

Bent u vergeten hoe het in 2022 was of wilt u uw herinneringen nog eens boven halen?
Kijk dan naar 'Amstelveen En Plein Air' 2022


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.