Bijgewerkt: 27 januari 2021

Amstelveen Kunststad van het jaar 2009?

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gemeente Amstelveen / De Kunstweek
06-01-2009

Amstelveen neemt dit jaar deel aan de verkiezing ‘Kunststad van het jaar’. De gemeente denkt een goede kans te maken gezien de vele activiteiten die zij stimuleert, faciliteert en subsidieert.

Frans Hellendal, wethouder cultuur:’Met deelname aan deze verkiezing willen we de beeldende kunst in Amstelveen promoten. Daarnaast kan het een aangrijpingspunt zijn voor nieuwe initiatieven, ook particuliere’.

De jaarlijkse verkiezing ‘Kunststad van het Jaar’ is een initiatief van Stichting de kunstweek. Met de verkiezing beoogt zij Nederlandse gemeenten te stimuleren beeldende kunst binnen en buiten de gemeente onder de aandacht te brengen. De gemeente die in het jaar van de verkiezing relatief het meeste doet om de belangstelling voor beeldende kunst te vergroten krijgt de eretitel.

Een jury, bestaande uit vijf deskundigen, maakt op 1 september 2009 de genomineerden bekend. Op 12 november is bekend welke gemeente de titel mag voeren.

2008

In 2008 werd Haarlem de winnaar van de verkiezing Kunststad van het jaar in Nederland. Op de 2e plaats stond Vlissingen en op de 3e  Bergeijk.

 ‘Kunststad van het Jaar’?

De jaarlijkse verkiezing ‘Kunststad van het Jaar’ beoogt Nederlandse gemeenten te stimuleren beeldende kunst binnen en buiten de gemeente onder de aandacht brengen. De gemeente die in het jaar van de verkiezing relatief het meest doet om de belangstelling voor beeldende kunst te vergroten en zich heeft aangemeld voor deelname aan de verkiezing, krijgt dat jaar de eretitel.

Prijs?

De prijs bestaat uit een wisseltrofee, een oorkonde, opname in de lijst met winnende gemeenten, vermelding in het E-magazine van de Kunstweek en op de website, 10 Kunstweek Boeken, 10 Kunstweek Geschenken en veel positieve publiciteit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.