Bijgewerkt: 26 januari 2021

'Amstelveen Rookvrije' gemeente conferentie in de Annakerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-08-2019

De gezondheid van Amstelveners, en zeker van de Amstelveense jeugd, ligt het college van Burgemeester en Wethouders aan het hart. Kunnen opgroeien in rookvrije omgevingen, zoals sportvelden, schoolpleinen en speeltuinen, is belangrijk. Roken, meeroken en de zogenaamde derde hands-rook zijn schadelijk voor de gezondheid.

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn van de gemeente Amstelveen wil daarom organisaties, zoals vertegenwoordigers van onder andere scholen, sportverenigingen, en bedrijven uitnodigen voor de Conferentie ‘Amstelveen: Rookvrije gemeente’. Deze bijeenkomst is op dinsdag 1 oktober 2019. De start van de Stoptober-maand.  

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn, Floris Italianer voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en directeur van de Hartstichting, Ben Verheijen, Shopping Center Manager en Jara Zurr Kinderburgemeester van Amstelveen en betrokkenen met een bord van de partnerovereenkomst tussen de alliantie en de gemeente Amstelveen op 27 mei 2019 op het Stadsplein Amstelveen


Dus ben jij werkzaam in het onderwijs, bij een sportvereniging of een Amstelveense organisatie of bedrijf? Kom dan naar de conferentie. Tijdens de bijeenkomst zijn er sprekers die ingaan op de impact van roken op de gezondheid, op de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en op hoe je (kind)omgevingen rookvrij maakt. Ook kunnen de aanwezigen tips krijgen over het rookvrij maken van uw organisatie. Sprekers tijdens de conferentie zijn: Prof. Dr. Karien Stronks (roken in lagere inkomensgroepen), Monique Wildbret (rookvrij MBO college), Wil Koot (rookvrije atletiek vereniging) en Bart de Wolf (Rookvrije generatie). Daarna wil de gemeente met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden die zij zien en de belemmeringen die ze ondervinden bij het realiseren van rookvrije omgevingen. Er zijn vertegenwoordigers van onder andere scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen en bedrijven uitgenodigd die dit al voor elkaar hebben of er druk mee bezig zijn. Zo kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren.

De conferentie is op dinsdag 1 oktober 2019 in ANNA (voormalige Annakerk, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen). Het programma start om 15.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur. Het programma sluit af met een gezonde borrel. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan per e-mail via rookvrij@amstelveen.nl.

Stoptober? Vanaf 6 september begint de landelijke campagne van Stoptober, 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis. Deelnemers aan Stoptober worden elke dag gesteund en aangemoedigd om het vol te houden. met de gratis Stoptober app, op social media, in het gratis Stoptober-magazine, in het Stoptopberhuis en op Stoptober.tv.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.