Bijgewerkt: 21 september 2020

Amstelveen bij rondetafelgesprek commissie welstand Tweede Kamer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-03-2009

Wethouder Frans Hellendall is uitgenodigd om in Den Haag deel te nemen aan het rondetafelgesprek over het gemeentelijk welstandsbeleid. Het gesprek wordt georganiseerd door de algemene commissie van de Tweede kamer voor Wonen, Wijken en Integratie. Dit ter voorbereiding op het algemeen overleg met de minister voor WWI over het welstandstoezicht.

Hellendall  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

drs. Frans Hellendall wethouder (VVD)


Amstelveen is voorloper op het gebied van welstandsbeleid. Naar aanleiding van een melding van wethouder Hellendall bij www.lastvandeoverheid.nl heeft staatssecretaris Ank Bijleveld dit onderwerp aangekaart bij minister Van der Laan van

Bijleveld Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Mevrouw Ank Bijleveld-Schouten is een Nederlandse politica voor het CDA. Zij is de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het Kabinet-Balkenende IV. De foto is tijdens haar werkbezoek in Amstelveen gemaakt op 26 januari 2009


Wonen, Wijken en Integratie (WWI). Dit heeft er toe geleid dat het Amstelveense voorstel – landelijke afschaffing van de verplichting tot een onafhankelijk welstandsadvies bij een bouwvergunning - door het kabinet is omarmd.

De Tweede Kamer beraadt zich over dit voorstel en heeft daarom het rondetafelgesprek georganiseerd. Momenteel zijn gemeenten die welstandsbeleid voeren nog wettelijk verplicht om bouwplannen door een welstandscommissie te laten beoordelen. Veel gemeenten willen wel welstandsbeleid voeren maar zien de verplichte welstandscommissie als een belemmering bij het verbeteren van de dienstverlening.

Overigens nemen ook Almere, Apeldoorn en Oss deel aan het rondetafelgesprek, en vertegenwoordigers van welstandsorganisaties, architecten en vertegenwoordigende organisaties.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.