Bijgewerkt: 22 januari 2021

Amstelveen doet mee aan Europese Entente Florale 2014

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-01-2014

Na nipt naast goud te hebben gegrepen tijdens de Entente Florale in 2013 is Amstelveen gevraagd mee te doen aan de Europese versie van deze bijzondere groenwedstrijd. Amstelveen gaat graag de groene strijd aan met 11 andere Europese landen om de Groenste Stad van Europa 2014 te zijn. De bekendmaking van de verkiezing vindt in 2014 plaats in Hongarije in de stad Százhalombatta.

Amstelveen greep net naast de landelijke titel groenste stad van Nederland, het goud ging nipt naar Groningen in 2013. Nu die stad aangeeft niet Europees te willen meedingen is Amstelveen bij uitstek de kandidaat om mee te doen.

Ook deze Europese jury zal de groene kwaliteiten van Amstelveen beoordelen. Deelname aan de Europese Entente Florale brengt de groene kwaliteiten van Amstelveen nog verder en breder onder de aandacht. Dit versterkt onder meer het in 2013 opgezette groenprogramma www.amstelveengroenstad.nl .

Het accent ligt tevens op economisch vestigingsklimaat en duurzaamheid. Daarnaast is deelname geheel in lijn met het feestjaar 2014: “Amstelveen 50 jaar” en “Koningsdag”.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder groen John Levie (BBA)


Wethouder groen John Levie (BBA) geeft aan: “Natuurlijk gaan we nu ook weer voor goud. maar zoals we afgelopen jaar hebben gezien bij de landelijke groenverkiezing levert deelname enorm veel aandacht op voor het prachtige groen in Amstelveen. Alleen dat is al een reden om mee te doen.”

In totaal doen 12 Europese steden mee aan de verkiezing. In mei 2014 dienen alle deelnemers een portfolio aan te bieden. In juli ontvangen we een internationale jury en wordt Amstelveen uitgebreid bekeken en beoordeeld.  Eind september 2014 vindt de bekendmaking en uitreiking plaats van de groenste stad van Europa.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.