Bijgewerkt: 21 januari 2021

Amstelveen gaat online participatie inzetten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-08-2019

Amstelveen gaat online participatie inzetten om Amstelveners actiever en breder te betrekken bij het maken van beleid en bij specifieke projecten of onderwerpen. Voor bewoners is het zo makkelijker dan ooit om mee te denken of ideeën aan te leveren.

De gemeente Amstelveen wil bewoners steeds beter en breder betrekken bij onderwerpen die hen aangaan. Frank Berkhout (D66) wethouder Participatie: 'We zijn de instrumenten voor participatie aan het vernieuwen. Eerder introduceerden we op initiatief van de gemeenteraad al stadsgesprekken, waarvoor inwoners door middel van loting een uitnodiging krijgen. Nu lanceren we een online participatietool waardoor Amstelveners kunnen meedenken en –praten vanaf de bank of waar ook op een voor hen geschikt moment. Hoe meer onderwerpen er komen, hoe groter de groep bewoners is die we kunnen bereiken.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het terrein van de gesloopte Bankrashal op 20 april 2017


Het eerste onderwerp waarover bewoners kunnen meedenken is het wijkcentrum Alleman. Het oude wijkcentrum is onlangs opgeknapt om nog enkele jaren te kunnen functioneren, maar is technisch op. Door de sloop van de Bankrashal is er plek voor een nieuw wijkcentrum. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn: 'Een wijkcentrum is voor iedereen, daarom is het mooi dat bewoners van Bankras Kostverloren als eerste worden betrokken. Op de website denkmee.amstelveen.nl kunnen zij aangeven wat ze van het huidige wijkcentrum vinden. Daarnaast vragen we naar ideeën voor het nieuwe wijkcentrum.”

Bewoners uit Bankras Kostverloren die willen meedenken gaan vanaf vandaag naar denkmee.amstelveen.nl. Het tweede onderwerp dat binnenkort op het nieuwe participatieplatform online komt is het Oude Dorp. Amstelveners kunnen hier ideeën aandragen wat de uitstraling hiervan zou moeten zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.