Bijgewerkt: 27 januari 2021

Amstelveen gaat ook tienerwerk zelf uitvoeren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-07-2012

De gemeente Amstelveen start na de zomer met de werving van een tienerwerker. Deze komt bij het team jongerenwerkers en richt zich specifiek op tieners van 10 tot 13 jaar.

Het afgelopen jaar heeft het college positieve ervaringen opgedaan met eigen jongerenwerkers. Door het team uit te breiden met een tienerwerker sluit het tiener- en jongerenwerk beter op elkaar aan en is specifieke expertise voor tieners voor handen. Bovendien kan zo een overlap in activiteiten en doelgroepen worden vermeden.

Het college wil kinderen en jongeren stimuleren om zelf initiatief te nemen. Vanuit de samenleving, (sport)verenigingen en commerciële partijen zoals bijvoorbeeld P60 wordt voor hen een scala aan activiteiten georganiseerd.

downtown Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hermine Janssens van het Jongerenwerk Amstelveen in Club DownTown in Westwijk, naast haar staat wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van jeugd: ‘Amstelveen heeft dan ook geen tienerwerk nodig, dat zich alleen bezig houdt met het organiseren van activiteiten. In deze stad willen we tienerwerk, dat tieners ondersteunt die niet in staat zijn zich zelfstandig te ontwikkelen en ontplooien.

Dat problemen vroeg signaleert en oplossingen biedt. Daarnaast moet het flexibel zijn en ingezet worden in die wijken waar het nodig is. Een vast aanbod past niet meer bij tieners, hun behoeften veranderen continue’.

De afgelopen jaren heeft Stichting Cardanus het tienerwerk in de gemeente vormgegeven. Momenteel richten zij zich voornamelijk op jongeren van 10 tot 15 jaar. De gemeente is van plan de doelgroepen meer te scheiden en tieneractiviteiten te richten op jongeren van 10 tot 13 jaar. Jongeren van 13 tot 23 jaar kunnen terecht bij het jongerenwerk en kinderen tussen de 6 en 10 jaar bij het kinderwerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.