Bijgewerkt: 28 januari 2021

Amstelveen gebruikt bio-zout tijdens de winter van 2014-2015

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-11-2014

De komende wintermaanden staan personeel en materieel van de gemeente Amstelveen gereed voor de bestrijding van gladheid. Dit jaar voor het eerst met bio-zout. Gladheidbestrijding richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden, zoals de bus-routes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra. De gemeente doet ook een beroep op bewoners om stoepen schoon te houden.

Wethouder Peter Bot (BBA) verantwoordelijk voor het Beheer van de gemeente: “We hebben net als vorig jaar zo’n 1300 ton zout beschikbaar. Deze winter wordt voor het eerst met bio-zout gestrooid. Bio-zout is een 100% biologisch en duurzaam wegenzout, afkomstig uit de vervaardiging van biobrandstof. Onze strooiploegen staan klaar om bij nacht en ontij en met man en macht met dit zout de gladheid te bestrijden. Met als doel om doorgaande routes begaanbaar te maken”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Sneeuwschuiver en zout strooiwagen van de gemeente in actie in de winter van 2010


De gemeente kan onmogelijk alle wegen begaanbaar houden wanneer het glad is. De meest belangrijke doorgaande wegen en fietsroutes worden gestrooid. Wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden worden bijvoorbeeld niet gestrooid. Winkeliersverenigingen, beheerders van appartementencomplexen en bijvoorbeeld scholen hebben ook maatschappelijke verantwoordelijkheid om stoepen en pleinen begaanbaar te houden. De gemeente stelt graag strooizout ter beschikking. Ook aan inwoners zelf.

Zij kunnen vanaf maandag 10 november 2014 gratis strooizout ophalen om daarmee stoep, of weg schoon te maken (max. 5 kg). Het zout is met eigen emmer, of zak af te halen bij Afvalbrengstation, Grutterij 26, en bij de Werf aan Escapade 2. Informatie over actuele strooiacties en regionale gladheidverwachting zijn van eind oktober tot begin april te volgen via twitter.com/letopamstelveen. De strooiroutes en de actuele weersverwachting staan op www.amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.