Bijgewerkt: 27 januari 2021

Amstelveen heeft 1200 ton bio-zout voor de winter van 2017-2018

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-10-2017

De gemeente Amstelveen heeft alle voorbereidingen getroffen voor het bestrijden van gladheid komende winter van 2017-2018. Er is 1200 ton bio-zout beschikbaar en alle strooiwagens zijn startklaar. De gladheidbestrijders gaan hoofdrijwegen, bus-routes, belangrijke fietsroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra begaanbaar houden.

Peter Bot (BBA) wethouder Integraal Wijkbeheer: 'We hebben samen met het team gladheidbestrijding ons beleid van het afgelopen jaar geëvalueerd en bekeken, of we nieuwe technieken, of methodes kunnen inzetten. Zo gaan we dit winterseizoen de fietspaden met een andere verhouding van zout/pekelwater strooien. Zo hebben we minder zout nodig, kan dooi sneller inzetten en kunnen we naar verwachting onze kwetsbare fietsers nog beter beschermen tegen gladheid.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het is nu moeilijk voor te stellen op 25 oktober, maar op 12 februari 2017 was Amstelveen met een laag sneeuw bedekt. Hier op de foto de besneeuwde Asserring in Westwijk


Nat zout strooien. De gemeente houdt wegen begaanbaar door zout in een bepaalde verhouding met pekelwater te strooien. Door meer pekelwater en minder strooizout te gebruiken bij het nat zout strooien op fietspaden kan door extra vocht de dooi sneller inzetten en zijn de paden sneller begaanbaar. De chauffeur kiest zelf de verhouding, zodat bij alle weeromstandigheden voldoende zout gestrooid kan worden. Amstelveen gebruikt bio-zout. De werking van dit zout is vergelijkbaar met eerder gebruikte soorten wegenzout. Belangrijk verschil is dat bio-zout op een milieuvriendelijkere manier wordt geproduceerd.

Gratis strooizout. De gemeente doet ook vast een oproep aan Amstelveners om stoepen zelf schoon te houden. Daarvoor is gratis strooizout ter beschikking. Het zout is - met eigen emmer - te verkrijgen bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2. Daarnaast staan op diverse locaties in Amstelveen zoutkisten. Inwoners kunnen dit zout strooien als een tunnel, of brug slecht begaanbaar blijkt.

Actuele info gladheid. Volg actuele strooiacties en de regionale gladheidverwachting via twitter.com/letopamstelveen. Kijk voor informatie over de locaties van zoutkisten, het melden van gladheid en de strooiroutes op www.amstelveen.nl/gladheid .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.