Bijgewerkt: 28 januari 2021

Amstelveen heeft 57 openbare elektrische laadpunten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-01-2014

Via een subsidieregeling van de Metropool Regio Amsterdam heeft de gemeente Amstelveen in 2013 maximaal 25 elektrische laadpalen afgenomen, waarbij de gemeente een bijdrage levert van 1.000 euro per laadpaal. De eerste 15 laadpalen worden naar verwachting deze maand geplaatst. De overige 10 laadpalen zullen ook geplaatst worden in 2014, maar de plaatsing hiervoor duurt wat langer vanwege Europese aanbestedingsregels. Op dit moment is nog niet aan te geven, wanneer de laatste 10 precies geplaatst zullen worden. Zowel de gemeente als de MRA is druk bezig met het organiseren hiervan.

laadpaal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Contactpunten op een elektrische laadpaal in Amstelveen


Met de plaatsing van de 15 elektrische laadpalen (30 laadpunten) in januari komt het totaal aantal openbare laadpunten in Amstelveen uit op 57. Ten opzichte van diverse andere middelgrote gemeenten heeft Amstelveen dan een bovengemiddeld aantal openbare laadpunten per inwoner (zie tabel hieronder).

Daarnaast heeft de gemeente op dit moment een wachtlijst van ongeveer 20 elektrische laadpalen. De kosten van een laadpaal bedragen circa € 5.000 exclusief de kosten voor het inrichten van het parkeervak en exclusief de kosten voor het beheer en onderhoud. De gemeente is op dit moment samen met de Stadsregio en de Provincie Noord Holland aan het onderzoeken, welke financiële mogelijkheden er bestaan om ook deze aanvragen in behandeling te kunnen nemen.

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Duurzaamheid: 'Hoewel de gemeente Amstelveen het met aantal elektrische laadpunten goed doet in vergelijking met veel andere gemeenten, zetten we alles op alles om aan de vraag naar meer laadpalen tegemoet te komen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de parkeeromstandigheden in een buurt. Daarnaast willen we een goede spreiding over Amstelveen voor de elektrische laadpalen.' Bekijk hier de openbare elektrische laadpunten in Nederland en in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.