Bijgewerkt: 30 mei 2020

Amstelveen heeft parkeerplek voor bakfiets

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Vermolen Groep
12-06-2008

Donderdag 19 juni 2008 onthullen wethouders Tabak en Groot de eerste officiële parkeerplekken voor bakfietsen in Nederland. Naast de bibliotheek in het Stadshart plaatsen zij bebording die de Vermolen Groep speciaal in opdracht van de gemeente heeft ontworpen.

Bakfiets Amstelveen
(Vermolen Groep - 2008)

Het bakfietsbord (400 x 600 mm) van de Vermolen Groep


Joss Tabak, wethouder Verkeer: ‘In Amstelveen zie je steeds meer bakfietsen’. Vooral rondom winkelcentra en scholen. Vanwege het formaat kun je ze vaak niet zo makkelijk stallen. Vandaar deze speciale parkeerplekken inclusief unieke bebording. De drie parkeerplekken in het Stadshart zijn een eerste aanzet. Het is de bedoeling dat we dezelfde plekken ook op ander locaties in Amstelveen gaan aanleggen’.

Jan-Willem Groot, wethouder economische zaken: ‘De parkeerplekken zijn een aanwinst voor het Stadshart. Er komen ook nog drie parkeerplekken voor bromfietsen. De entree wordt zo netter en overzichtelijker’.

Naar verluid is Amstelveen de eerste gemeente in Nederland met officiële parkeerplekken voor bakfietsen inclusief bebording. Zo heeft de gemeente Amsterdam wel bestaande parkeerplaatsen voor auto’s omgetoverd voor de bakfiets maar ontbreekt de bebording. Een aantal andere gemeenten is ook voornemens dergelijke plekken te creëren maar heeft hier nog geen uitvoering aan gegeven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.