Bijgewerkt: 3 augustus 2020

Amstelveen is klaar voor de winter van 2012-2013

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-10-2012

De komende maanden staan het personeel en het materieel van de gemeente klaar voor de bestrijding van gladheid. Het team van de gladheidbestrijding richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden, zoals de busroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra. De gemeente doet ook een beroep op de bewoners om stoepen schoon te houden.

Het college van B en W hebben het Gladheidbestrijdingsplan 2012-2013 vastgesteld. Wethouder John Levie (BBA): ‘We zijn trots op onze medewerkers van de strooiploegen. Bij nacht en ontij gaan ze met man en macht aan de slag om de doorgaande routes begaanbaar te maken. We hebben net als vorig jaar zo’n 1300 ton zout beschikbaar. Dit is meer dan we in de extreme winter twee jaar geleden nodig hadden. Dat moet voldoende zijn’.

veegmachine Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Gemotoriseerde sneeuwveger van de gemeente Amstelveen in actie in Groenhof in 2010


De gemeente kan niet alle wegen begaanbaar houden wanneer het glad is. De meest belangrijke doorgaande wegen en fietsroutes worden gestrooid. Wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden worden bijvoorbeeld niet gestrooid.  U kunt gratis strooizout ophalen om daarmee uw stoep, of weg schoon te maken (max. 5 kg).

Het zout is af te halen bij het Afvalbrengstation, Grutterij 26, en op Escapade 2. Vergeet niet een emmer of plastic zak mee te nemen. Informatie over actuele strooiacties en de regionale gladheidverwachting zijn van eind oktober tot begin april te volgen op twitter.com/letopamstelveen. De strooiroutes en de actuele weersverwachting zijn te vinden op www.amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.