Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveen is namens regiogemeenten neemt deel aan de Alderstafel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-06-2014

Wethouder Maaike Veeningen (D66) is gekozen als vaste vertegenwoordiger aan de onderhandelingstafel rond Schiphol, de Alderstafel. Ze vertegenwoordigt de gemeenten in het binnen gebied rond Schiphol. Gezien het beperkt aantal plekken aan de onderhandelingstafel, was het geen vaststaand gegeven, dat Amstelveen zou kunnen aansluiten namens de gemeenten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Wethouder Maaike Veeningen (D66)


Wethouder Maaike Veeningen: “Samenwerken loont. Dat zien we bij andere onderwerpen, maar zeker in het geval van Schiphol zien we, dat samen optrekken met Uithoorn en Aalsmeer een sterkere positie creëert. Dit vraagt bestuurlijke moed en ik zie, dat die bereidheid bij gemeenten aanwezig is. De komende periode geven we de samenwerking met Uithoorn en Aalsmeer maar ook met de overige gemeenten in de regio verder vorm.”



Amstelveen maakt deel uit van de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS), een samenwerkingsverband van 4 provincies en 43 gemeenten. De BRS vaardigt zes delegatieleden af naar de Alderstafel. Doel van de BRS is belangen behartigen van de regio bij het Rijk en de Luchtvaartsector. Het gaat om ontwikkeling van de luchtvaart en luchthaven in relatie tot de omgeving. De BRS zal in 2015 onderdeel gaan uitmaken van de Omgevingsraad Schiphol.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.