Bijgewerkt: 26 januari 2021

Amstelveen is partner van het nieuwe Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amsterdam
22-06-2020

Gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam slaan de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Op 22 juni 2020 is het Regionaal Werkcentrum geopend dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben verbindt met werkgevers die juist hard op zoek zijn. Het doel is de oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen het hoofd bieden.

De regio Groot-Amsterdam wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Veel mensen zijn zonder werk komen te zitten, sectoren als de horeca en het toerisme liggen nagenoeg stil. Maar er zijn ook sectoren zoals de zorg, logistiek, distributie en supermarkten die juist staan te springen om mensen. Door de brede samenwerking in de regio kan vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel bij elkaar gebracht worden. Zodat mensen aan het werk blijven en het vitale werk door kan blijven gaan.

Dit werkcentrum verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Het doel: de oplopende werkloosheid beperken door personeel van werk naar werk te begeleiden. Op Schiphol is een dependance van dit werkcentrum ingericht. De gemeente Amstelveen is partner van het centrum.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen


Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen :'Het regionaal werkcentrum Groot-Amsterdam is een waardevolle aanvulling op ons eigen Werkplein AA. Ons werkplein ondersteunt inwoners van Amstelveen en Aalsmeer op zoek naar werk en andersom werkgevers bij het vinden van geschikt personeel. Onze accountmanagers kunnen beiden ondersteunen bij het vinden van de juiste match. Het regionaal werkcentrum begeleidt specifiek van werk naar werk.'

Veel mensen en bedrijven kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Bedrijven in bepaalde sectoren hebben weinig of geen werk waardoor mensen hun baan verliezen. Tegelijkertijd kunnen in andere sectoren zoals onderwijs, zorg, IT en overheid juist kansen op werk ontstaan. Het regionaal werkcentrum brengt vraag en aanbod van werkgevers snel bij elkaar om personeel te matchen en zo werkloosheid te voorkomen. Bij het mogelijk maken van deze matches stelt het werkcentrum de vaardigheden van mensen centraal. En waar nodig, kan een opleiding worden geboden om de overstap van personeel naar een andere branche of werkgever makkelijker te maken.

Groeiende netwerkorganisatie. Het werkcentrum is een groeiende netwerkorganisatie van gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn, UWV, Luchtvaart Community Schiphol, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, VNO-NCW, FNV, Pantar, AM match, ABU, NBBU, MKB Amsterdam, Leerwerkloket, House of Skills en Sociaal Werkkoepel. Meer informatie  www.grootamsterdamwerktdoor.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.