Bijgewerkt: 27 januari 2021

Amstelveen nam afscheid van Stefan van Raay interim directeur van het Cobra Museum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-06-2020

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst heeft op 11 juni 2020 afscheid genomen van interim-directeur Stefan van Raay. Hij heeft de afgelopen twee jaar een frisse wind doen waaien in het museum en internationale tentoonstellingen binnengehaald. Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur en Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken) brachten een verrassingsbezoek aan Van Raay. Zij bedankten hem voor zijn inzet en de vernieuwingsslag die hij heeft doorgevoerd.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2020)

Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur, Stefan van Raay interim-directeur van het Cobra Museum en Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken op 11 juni 2020


Voor de komst van Van Raay had het museum te kampen mat dalende bezoekersaantallen. De gemeente die jaarlijks een miljoen euro aan subsidie overmaakt, heeft daarom stevige gesprekken gevoerd met de directie. De aanpak moest anders en er was nieuw élan nodig. Eind november 2018 werd Stefan van Raay ingevlogen als nieuwe algemeen directeur. 'In 2018 was er écht een kentering nodig om het museum nieuw leven in te blazen, en dat is met de komst van Stefan gelukt. Hij heeft de nodige vernieuwing gebracht en met zijn internationale contacten mooie tentoonstellingen naar Amstelveen weten te halen. Het museum is weer een museum voor iedereen. Zo kregen alle Amstelveners op 2 november 2019 de mogelijkheid om het museum gratis te bezoeken. Zo wordt het echt een museum voor alle Amstelveners. Het is niet meer naar binnen gericht, maar nodigt uit en werkt samen met andere culturele instellingen. Dit is een goede basis voor de toekomst. Het Cobra Museum is goed op weg om Amstelveen op de culturele kaart te zetten' -zegt wethouder Herbert Raat.

Economische boost. 'Het is prachtig om te zien hoe Stefan in zijn periode het aantal bezoekers uit binnen- en buitenland dat het museum bezocht heeft verdubbeld. Dat zorgt voor een economische boost voor de stad. Helaas heeft het coronavirus deze stijgende lijn onderbroken. De komende periode richt het museum en de rest van cultureel Amstelveen zich op lokale en regionale cultuurliefhebbers. Vanuit Stadspromotie zetten wij het unieke aanbod van het Cobra en onze andere culturele instellingen graag in de etalage de komende periode.' – aldus wethouder Floor Gordon.

Foto Amstelveen
(Foto Cobra Museum - 2020)

Op 1 april 2020 had Lillian Bóza (1971), woonachtig in Amstelveen de tijdelijke directeur Stefan van Raay opgevolgd. Mevrouw Bóza als directeur is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de zakelijke ontwikkelingen en het algemeen beleid van het Cobra Museum voor Moderne Kunst


Nieuwe directeur. Lillian Bóza is vanaf 1 juni 2020 de nieuwe directeur van het Cobra Museum. Ook de in Amstelveen woonachtige Bóza heeft een uitgebreid netwerk in de museum- en mediawereld. Ze was in de periode 2015 tot 2019 bestuurslid van het Cobra Museum. Stefan van Raay verdwijnt niet helemaal uit Amstelveen. Hij is nog betrokken bij de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera en de Moderne Meesters van Mexico volgend jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.