Bijgewerkt: 11 augustus 2020

Amstelveen sluit aan bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-02-2009

Op woensdag 11 februari 2009 om 14.00 uur sloot de gemeente Amstelveen zich officieel aan bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam. Het college van B en W stemde al eerder met het voorstel in.

Directeur van het Meldpunt, mevrouw Silversmith, overhandigde op het Raadhuis een bord met daarop de tekst van artikel 1 van de Grondwet aan burgemeester Van Zanen.

Discriminatie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Burgemeester Jan van Zanen krijgt een bord overhandigd met de tekst van het artikel 1 van de Grondwet van Jessica Silversmith directeur van het Meldpunt Discriminatie Amsterdam


Amstelveen loopt vooruit op de inwerkingtreding van de Wet gemeentelijke antidiscriminatie voorzieningen, die alle gemeenten verplicht een antidiscriminatie voorziening te creëren.

De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat haar inwoners toegang wordt geboden tot een laagdrempelige voorziening voor advies en bijstand als zij zich gediscrimineerd voelen. De kosten voor deze voorziening bedragen € 28.000,- per jaar.

Discriminatie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het gegraveerde bord


Het meldpunt heeft als kerntaken: klachtenbehandeling, voorlichting en advies. In het voorjaar start het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam met een campagne om de bekendheid te vergroten. Vanaf nu kunnen inwoners van Amstelveen met discriminatieklachten terecht op www.mdra.nl  en via telefoonnummer 020 – 638 55 51.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.