Bijgewerkt: 18 januari 2021

Amstelveen sluit zich aan bij de Gemeentelijke Ombudsman Amsterdam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-06-2016

De gemeenteraad van Amstelveen heeft besloten om aan te sluiten bij de Gemeentelijke Ombudsman Amsterdam. Dit zal per 1 juli 2016 geformaliseerd worden. De overeenkomst met de Nationale Ombudsman wordt opgezegd. Formeel zal dat per 1 januari 2017 zijn. De belangrijkste reden om over te stappen is, dat de Gezamenlijke Ombudsman fysiek en dus ook gevoelsmatig dichterbij is dan de Nationale Ombudsman.

De Gemeentelijke Ombudsman Amsterdam houdt een fysiek spreekuur en gaat mogelijk in de toekomst zelfs in Amstelveen een inloopspreekuur organiseren, waarmee de inwoners van Amstelveen een nog betere klachtenvoorziening wordt geboden. Daarnaast kent deze Ombudsman de regio goed en behandelt deze ook de klachten jegens de Stadsregio en de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland.

Foto Amstelveen
(Foto Maarten Feenstra - 2016)

Arre Zuurmond (1959) is de Gemeentelijke Ombudsman voor Amsterdam, Almere, Zaanstad, Diemen, Landsmeer, Waterland, de Stadsregio Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam -Amstelland en nu van Amstelveen


De Gemeentelijke Ombudsman Amsterdam denkt graag mee en adviseert over de interne klachteninfrastructuur van gemeenten. Als Amstelveen aangesloten is, zal onze gemeente gevraagd worden een, of enkele contactpersonen aan te wijzen. Daarnaast wordt er vanuit de Gemeentelijke Ombudsman Amsterdam een workshop klachtherkenning aangeboden aan medewerkers van de gemeente die veel klantcontacten hebben. Een en ander draagt bij aan de duidelijkheid over de interne en externe klachtenprocedure en het snel en soepel laten verlopen van eventuele doorverwijzingen.

Het college hecht er veel waarde aan, dat het voor de inwoners van Amstelveen laagdrempelig is om hun vragen en klachten aan een onafhankelijke instantie voor te leggen. Met een wekelijks inloopspreekuur en het frontoffice van de Gemeentelijke Ombudsman Amsterdam kunnen onze inwoners elke dag van 10:00 tot 12:00 uur terecht voor een eerste scan van hun klacht. Inwoners van Amstelveen krijgen hierdoor meteen duidelijkheid bij wie ze met hun vraag en/of klacht terecht kunnen, nog voordat ze de klacht hebben verzonden. Kijk voor meer informatie over de werkwijze van de Gemeentelijke Ombudsman op http://www.gemeentelijkeombudsman.nl/


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.