Bijgewerkt: 26 januari 2021

Amstelveen start een internationaal filmproject voor jongeren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-04-2017

Amstelveen start een internationaal filmproject voor jongeren. Met het project viert Amstelveen de jubilea van de stedenbanden met partnersteden Berlijn Tempelhof-Schöneberg en Villa El Salvador in Peru. De drie partnersteden roepen jongeren uit hun stad op zich aan elkaar voor te stellen. 'Wij vragen jongeren in maximaal drie minuten te filmen wat HOME voor ze betekent. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf bepalen. Gebruik van animaties, collages, tekeningen, foto’s, toneel… Alles kan, zolang er maar geen tekst wordt gebruikt. Want er doen jongeren uit drie landen mee en zij moeten elkaar kunnen begrijpen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De drie partnersteden roepen jongeren uit hun stad op zich aan elkaar voor te stellen via een drie minuten durende videoboodschap


De inzendingen uit de drie steden worden gecompileerd tot één film. De film wordt op zaterdag 17 juni 2017 getoond op het Stadsplein in Amstelveen. De beste inzendingen maken bovendien kans op een plekje bij het jeugdfilmfestival in Berlijn.

Meedoen? Meld je vooraf aan op labyrint@amstelveen.nl en ontvang verdere informatie. Filmpjes moeten uiterlijk 30 april 2017 binnen zijn. Meer informatie: www.mensenmakenamstelveen.nl/filmproject-home .

Het project maakt onderdeel uit van de campagne Mensen maken Amstelveen, waarin burgemeester Van ’t Veld Amstelveners oproept gezamenlijk activiteiten te ontplooien en daarmee een beweging op gang te krijgen die laat zien hoe wel met elkaar een bijdrage leveren aan onze stad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.