Bijgewerkt: 24 januari 2021

Amstelveen verlengt contract met het Afval Energie Bedrijf

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-03-2013

De gemeente Amstelveen heeft haar contract met het Afval Energie Bedrijf (AEB) met vijf jaar verlengd. De gemeente Amsterdam is eigenaar van het AEB. Het bedrijf verwerkt het restafval van Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen en andere gemeenten in de omgeving.


Grotere kaart weergeven het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam

Hoewel de huidige overeenkomst pas over vijf jaar afloopt, is het gunstig de overeenkomst nu al te verlengen. Door de contractverlenging kan het AEB de afschrijvingstermijn van de afvalverbrandingscentrale verlengen. Dit is gunstig voor de kostprijs. De verwerkingstarieven van het restafval dalen van € 80 naar € 65 per ton afval.

John Levie (BBA) wethouder Afval: “Dit contract is gunstig voor de Amstelveners. Elk kostenvoordeel,. dat we behalen komt ten goede van de inwoners. Dat we met een afvalverwerkingsbedrijf in de buurt werken is ook gunstig. Transport is beperkt. Dat is goed voor onze portemonnee én het milieu.”

De afvalverbrandingscentrale van AEB is één van de modernste, schoonste en milieuvriendelijkste ter wereld. AEB zet restafval om in duurzame energie en warmte. Ook halen ze recyclebare materialen, zoals ijzer, uit het afval. De warmte die vrijkomt gebruikt gemeente Amsterdam om duizenden huishoudens en bedrijven van warmte en warm water te voorzien. Omdat deze bedrijven en huishoudens hun pand zelf niet hoeven te verwarmen, is er minder CO2-uitstoot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.