Bijgewerkt: 7 augustus 2020

Amstelveen volledig in beeld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-01-2008

Een op panoramafoto’s gespecialiseerde bedrijf CycloMedia fotografeert de straten van de hele gemeente Amstelveen tussen 21 januari en 13 juni 2008 – meldt de gemeente Amstelveen.

Een Opel Corsa, voorzien van een speciale camera op het dak, rijdt door de gemeente om 360° panoramafoto’s te maken. De gemeente gebruikt de foto’s voor inventarisatie van de buitenruimte, afhandeling van vergunningaanvragen en vragen van inwoners.

Bosrandbrug Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Een 180 graden panoramafoto van de Bosrandbrug bij Schiphol


De auto van CycloMedia rijdt over alle openbare wegen en stopt om de tien meter om een foto te maken. De foto’s worden door CycloMedia opgeslagen in een bestand, gecombineerd met de coördinaten van de opnameposities. Er zijn op dit moment (januari 2008) 170 gemeenten, die door het bedrijf CycloMedia uit Waardenburg werden gefotografeerd.

Externe link: CycloMedia

Wat is panorama?

In zijn meest algemene zin, een panorama is een breed weergave van een fysieke ruimte. Het kan ook verwijzen naar een groothoek representatie van een schilderij, tekening, foto, film / video, of een driedimensionaal model.

Het woord werd oorspronkelijk bedacht door de Ierse schilder Robert Barker om zijn panoramische schilderijen van Edinburgh te beschrijven. Zichtbaar op een cilindrisch oppervlak en vanuit de binnenkant werden ze tentoongesteld in Londen in 1792 als het "Panorama". Pan in het Grieks betekent “alles”en horama= “zicht”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.