Bijgewerkt: 22 januari 2021

Amstelveen zoekt nieuwe leerlingenvervoerders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2013

De gemeente Amstelveen is op zoek naar vervoerders voor het leerlingenvervoer in de gemeente. Het contract met de huidige vervoerder loopt af op 1 augustus 2013, waardoor vanaf 13 maart  2013 een nieuwe aanbestedingprocedure loopt. Naast verplicht gebruik maken van winterbanden en een track & trace systeem stelt het college dit keer nog een aantal aanvullende eisen om het vervoer verder te verbeteren.

Eind januari heeft wethouder Herbert Raat (VVD) gesproken met een aantal ouders, waarvan kinderen gebruik maken van het leerlingenvervoer. Zij komen dagelijks met de vervoerder in aanraking en kunnen uit eigen ervaring adviezen uit de praktijk meegeven.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Herbert Raat (VVD) wethouder van Onderwijs


De gemeente wil gaan werken met twee percelen. Eén perceel voor het vervoer binnen Amstelveen en één voor het vervoer buiten de gemeente. Ook kleine vervoerders kunnen zo een kans maken. Daarnaast moet de vervoerder, wanneer noodzakelijk, ook begeleiding op de bus kunnen bieden. Ook de communicatie van de vervoerder richting de ouders, bijvoorbeeld aan het begin van een nieuw schooljaar, of bij een wisseling van chauffeur, is belangrijk.

Wethouder Herbert Raat van onderwijs:’Het leerlingenvervoer loopt momenteel redelijk goed. Een nieuwe aanbesteding geeft ons echter de kans om een aantal voorwaarden scherper neer te zetten. Samen met ouders en team Leerlingenvoer Amsterdam zijn we erin geslaagd eisen te formuleren die er voor moeten zorgen het vervoer nog verder te verbeteren.

We beseffen goed, dat een aanbesteding meer is dan papier, in de praktijk moet het worden waargemaakt. We kiezen dan ook voor een jaarcontract met de mogelijkheid deze drie keer ongewijzigd te verlengen met een jaar. Zo blijven we flexibel en is er ruimte om tussentijds nieuwe afwegingen te maken’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.