Bijgewerkt: 3 juni 2020

Amstelveense Amnesty-groep in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnesty Amstelveen
03-12-2012

De dag van de mensenrechten is een dag die jaarlijks wereldwijd wordt gevierd op 10 december. Deze datum werd gekozen door de Verenigde Naties ter viering van het feit, dat op 10 december 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens werd aangenomen door de Algemene vergadering. De viering werd ingesteld in 1950, toen de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren.

De dag is een hoogtepunt op de kalender in het VN-hoofdkwartier in New York City. Elke vijf jaar wordt op deze dag de mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties uitgereikt. Veel andere mensenrechtenorganisaties, zoals Amnesty International, grijpen deze dag aan om nog eens extra aandacht te vestigen op aandachtspunten, of om eigen prestaties op het gebied van mensenrechten te vieren.

stadsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het gebouw van de bibliotheek en de kunstuitleen op het Stadsplein van Amstelveen


Op 10 december 2012 is de internationale Dag van de Rechten van de Mens. Daarom staat de Amstelveense Amnesty-groep die dag in de bibliotheek. Dit jaar wordt er aandacht gevraagd voor Ales Bialiatski, mensenrechtenverdediger uit Wit- Rusland en Nasrin Sotoudeh, mensenrechtenadvocaat uit Iran.

De komende tijd wordt alles op alles gezet om een einde te maken aan de gevangenschap van Ales Bialiatski en Nasrin Sotoudeh. Daarvoor zijn veel handtekeningen nodig. U kunt daar bij helpen en deze dag een petitie ondertekenen. Kijk voor meer informatie over Amnesty International op www.amnestyamstelveen.nl Adres: Bibliotheek Amstelland Stadsplein 102 Amstelveen. Maandag 10 december 2012. Tijd: 15.00-17.00Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.