Bijgewerkt: 18 september 2020

Amstelveense hobby-scheepsmodelmaker op de Mini HISWA

Nieuws -> Informatief

Bron: Lothar de Bruijn / HISWA
17-01-2012

Op uitnodiging van de RAI/HISWA zal de hobby-scheepsmodelmaker Lothar de Bruijn (www.historicalmodelships.nl ) uit Amstelveen zijn ruim 60 verschillende zelfgebouwde historische modelschepen tentoonstellen.

Dat zal gebeuren tijdens de Amsterdam Boat Show in de RAI  met als thema MINI HISWA. De historische modelscheepjes zijn niet gemaakt van bouwdozen, maar van de grond af aan opgebouwd met als voorbeeld foto’s,  tekeningen, schetsen en informatie. 

Praktisch alle scheepsmodellen hebben een historische achtergrond. De gemiddelde afmeting van de modellen is tussen de 40 en 60 cm. Het gebruikte bouwmateriaal is voornamelijk hout, aangevuld met op dat moment noodzakelijk en voorhanden zijnde materialen van diverse aard.

De HISWA tentoonstelling zal plaatsvinden van 6 - 11 maart 2012 in de Rai te Amsterdam De Mini HISWA is een nieuw thema, dat in 2012 zijn primeur mag beleven. Hal 7 standnummer 07.130. De gehele collectie historische modelschepen is te zien op de website: www.historicalmodelships.nl

modelschepen Amstelveen
(Foto L. de Bruijn - 2012)

Historische modelschepen van Lothar de Bruijn


‘Mini HISWA’

Met de komst van de ‘Mini HISWA’ worden de bezoekers mee terug in de tijd genomen. Er worden ongeveer 50 verschillende historische scheepsmodellen tentoongesteld in de grootte variërend van 35 tot 60 cm. Al deze modellen zijn stuk voor stuk gemaakt zonder gebruikmaking van bouwdozen, of kant en klare producten.

SAMEN NAAR DE HISWA AMSTERDAM BOAT SHOW 2012

Van 6 tot en met 11 maart wordt de HISWA Amsterdam Boat Show gehouden in Amsterdam RAI. De grootste watersportbeurs van de Benelux vaart een geheel nieuwe koers. Naast circa 500 sportboten, sloepen, zeilboten en motorjachten en 300 exposanten biedt HISWA 2012 volop ingrediënten voor een spetterende dag uit met vrienden, of familie.

Het bassin van de Water Fun Zone is tweemaal zo groot als voorgaande jaren en biedt ruimte aan nóg meer activiteiten en watersporten, zoals duiken en zelfs hengelsport. Voor avontuur en wedstrijdspanning kunnen bezoekers terecht in het Zeiltheater. Onder meer ‘zeilmeisje’ Laura Dekker en zeezeiler van het eerste uur Henk de Velde geven hier acte de présence.

Ook aanwezig zijn Nederlandse zeilers in Olympische klassen, met de boten waarin zij deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. Liefhebbers van sloepen en sportboten kunnen voor het eerst tijdens de HISWA een proefvaart maken in de RAI-haven. Kortom, HISWA 2012 biedt de ideale plek om het watersportseizoen te starten.

Openingstijden HISWA 2012

dinsdag 6 en woensdag 7 maart: 10.00 - 18.00 uur

donderdag 8 en vrijdag 9 maart: 10.00 - 22.00 uur

zaterdag 10 en zondag 11 maart: 10.00 - 18.00 uur

Meer informatie is te vinden op www.hiswarai.nl .

HISWA?

De vereniging HISWA is een brancheorganisatie voor watersportbedrijven. HISWA is bekend van de gelijknamige consumentenbeurzen voor de watersport. Op de beurs zijn vele plezierboten te zien, van grote en luxueuze jachten en zeilboten tot eenpersoons kano's en rubberbootjes. Naast boten zijn ook alle andere aspecten van de watersport te zien. Vanaf 1933 vindt deze beurs plaats in Amsterdam in de RAI en de HISWA te water in IJmuiden. De HISWA te water komt in 2012 ook naar Amsterdam naar de NDSM-werf, een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord aan het IJ.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.