Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveense lokfiets in Maarssen gevonden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
01-06-2016

In de nacht van dinsdag 31 mei op woensdag 1 juni 2016 heeft de politie dankzij een fiets met track en trace een man aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Rond 00.20 uur zag de politie, dat een fiets uit Amstelveen met track en trace een signaal gaf, dat de fiets in beweging was gekomen. Agenten zagen, dat de fiets over de A9 ging en daarna de A2 richting Utrecht op draaide. Zij stapten in de auto en informeerden de politie van de eenheid Midden-Nederland, waar dat stuk van de A2 onder valt.



Volgens de informatie van het track en trace systeem, was de fiets op het Kamelenspoor in Maarssen. De politie trof daar een auto met een nog warme motor aan. Ze zochten in de buurt naar de fiets, maar zagen hem niet direct staan. Eén van de agenten ontdekte de fiets na een kijkje over een schutting. In de woning hield de politie een 31-jarige man aan.

Lokfiets + track and trace?

Lokfietsen zijn normale fietsen die zijn uitgerust met GPS-volgsysteem. De politie stalt deze fietsen op plaatsen, waar veel fietsen worden ontvreemd. De agenten hoeven vervolgens geen toezicht te houden, maar kunnen verder met hun reguliere werkzaamheden. Zodra de fiets verplaatst wordt, krijgen zij een seintje. De GPS-zender geeft door welke weg de gestolen fiets aflegt. Op deze manier kunnen verdachten van diefstal/heling worden opgespoord en aangehouden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.